Χρυσοχοΐδης η πρόταση του Στ. Θεοδωράκη

Χρυσοχοΐδης η πρόταση του Στ. Θεοδωράκη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη επρόκειτο να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς ως υπερυπουργό για το προσφυγικό ο κ. Στ. Θεοδωράκης, αλλά δεν το έπραξε γιατί ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το υπουργικό του συμβούλιο. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, μετά τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Θεοδωράκη (ΣΚΑΪ) είναι ότι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης άφησε έστω και εμμέσως να εννοηθεί ότι θα αποδεχόταν πιθανώς την πρόταση. «Η πρόθεση του κ. Θεοδωράκη να με προτείνει στην κρίσιμη θέση για το προσφυγικό με τιμάει και τον ευχαριστώ. Ταυτόχρονα τιμά και τον ίδιο, γιατί με την πρότασή του δείχνει ότι υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά, καθώς το προσφυγικό αλλά και όλα τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν συνεργασία και υπέρβαση της στενής κομματικής λογικής», σχολίασε ο πρώην υπουργός στο Twitter.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης αξίωσε χθες (Liberal.gr) να διερευνηθούν τα όσα κατήγγειλε η κ. Τσατάνη για την παρέμβαση στο έργο της από τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο. «Οι καταγγελίες είναι πρωτοφανείς, χρήζουν απαντήσεων και δεν νοείται να αντιμετωπίζονται με γενικότητες και απαξιωτικές δηλώσεις από τους κυβερνητικούς υπαλλήλους», είπε ο κ. Στ. Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι στέκεται δίπλα στους δικαστικούς λειτουργούς που δοκιμάζονται και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουν το ίδιο», προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει θέση για όσα έπραξε ο κ. Παπαγγελόπουλος, και πολύ περισσότερο όταν διαφαίνεται ότι «προσπάθησε να εξαναγκάσει την εισαγγελέα να υπακούσει στις επιθυμίες του και όχι στη συνείδησή της».

Το Ποτάμι, τέλος, σχολιάζοντας και τις καταγγελίες του τέως διευθυντή επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη ότι στο κύκλωμα των εκβιαστών που επιχειρούσαν να αποσπάσουν διαφημίσεις με το αζημίωτο μετείχε και εν ενεργεία βουλευτής που εξελέγη με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην προσπαθήσει να κουκουλώσει και αυτή την υπόθεση παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή