ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεβλήθη βουλευτής Χ.Α. από την Ευρωβουλή

apevlithi-voyleytis-ch-a-apo-tin-eyrovoyli-2125542

Τη θλιβερή πρωτιά της υποχρεωτικής αποχώρησης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέχει από χθες ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Συναδινός, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, με απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αιτία ήταν η παρέμβαση του κ. Συναδινού στη συζήτηση που διεξήχθη χθες για το προσφυγικό. «Οπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρόμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Σουλτς, αιτιολογώντας την απόφασή του, επικαλέστηκε το άρθρο 165 της Ε.Ε.: «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η Ευρωπαϊκή Ενωση. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν “κόκκινες γραμμές”, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με εμένα δεν θα περάσει», είπε, για να προσθέσει: «Γι’ αυτό, με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού, σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός».

Στις διαμαρτυρίες που εξέφρασαν συνάδελφοι του κ. Συναδινού, ο κ. Σουλτς απάντησε ότι «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση». Στη συνέχεια κάλεσε τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ευρωβουλευτής υποχρεώνεται να αποχωρήσει από συνεδρίαση του σώματος.