Κ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ενώνοντας τους Έλληνες

Κ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ενώνοντας τους Έλληνες

3' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να απαλλάξει τον τόπο από τη σημερινή ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, στη Λαμία.

«Η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε, «είναι έτοιμη να δώσει τον τελικό αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο λαϊκίστικη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση, που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά». Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που περνά, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Αναφερόμενος στις πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, τόνισε:

«Ο Τσίπρας είπε τα περισσότερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ από πρωθυπουργό.

•Υποσχέθηκε τέλος στη λιτότητα και τη χειροτερεύει δραματικά.

•Τέλος στα μνημόνια και έφερε το τρίτο και χειρότερο.

•Μείωση της φορολογίας και την αυξάνει στον απόλυτο βαθμό.

•Χτύπημα της διαπλοκής και την παράγει σε πολλαπλάσιο βαθμό.

•Στήριξη της μεσαίας τάξης και τη δολοφονεί οικονομικά.

•Ανέβαινε στα τρακτέρ των αγροτών μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις για να έρθει μετά να πάρει εξοντωτικά μέτρα εις βάρος τους.

•Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός, που διχάζει τους Έλληνες με ψεύτικα και τεχνητά διλήμματα, που μοιράζει απλόχερα μόνο τα ψέματά του.

•Τον τελευταίο καιρό, παριστάνει τον αγωνιστή ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Είναι το φθηνό καταφύγιό του από την τραγική αποτυχία του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες», καθώς «υποτίμησε το πρόβλημα» και «δεν είχε κανένα σχέδιο». Αναφέρθηκε στην υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας, και σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον χαμηλό πήχη που έβαλε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» και ότι «ο ψεύτικος ανθρωπισμός του βούλιαξε στη λάσπη της Ειδομένης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «πλήττεται η λειτουργία της Δημοκρατίας μας, βάλλονται οι πυλώνες του Πολιτεύματός μας και διαλύεται πλήρως το κοινό περί δικαίου αίσθημα». Επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του Κράτους, των ανεξάρτητων Θεσμών, της Δικαιοσύνης» και τόνισε: «Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι είναι «ιδεοληπτική και λαθεμένη» και πρόσθεσε: «Παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται. Τα μέτρα που φέρνουν (ασφαλιστικό, φορολογικό) είναι κοινωνικά άδικα και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά. Τους προειδοποιώ: μην επαναλάβουν το περσινό θέατρο, μην ξαναπαίξουν την Ελλάδα στα ζάρια».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, ταυτόχρονα, την κοινωνική διάσταση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας: «Για μας, ο πρωτογενής τομέας είναι στο κέντρο της πορείας ανάκαμψης της χώρας. Οι αγρότες πρέπει να συνεισφέρουν, αλλά δεν μπορεί να απαιτούνται μέτρα που τους εξοντώνουν. Το δικό μου μέλημα είναι κυρίως οι άνθρωποι που δεν είχαν ευκαιρίες στη ζωή τους, οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη. Είναι αυτοί που πληρώνουν πολύ βαριά σήμερα το λογαριασμό της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα.

Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε δουλειές στον τόπο, να φέρουμε επενδύσεις, να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Να μεγαλώσουμε την πίτα για να μπορεί να μοιραστεί δικαιότερα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτωχοποιεί όλη την κοινωνία. Δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον των Ελλήνων».

Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το γεγονός ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έχει αφεθεί, κυριολεκτικά, στην τύχη του και λειτουργεί, ουσιαστικά, με τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του» και πρόσθεσε: «Σε όλη την Ελλάδα, μετά το πογκρόμ διώξεων που υπέστησαν οι διοικητές, τα νοσοκομεία είναι – και θα παραμείνουν για καιρό – ακέφαλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που «έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία» και τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Και ξεκινάμε, βάζοντας σε τάξη τα του οίκου μας.

Πρώτο βήμα, το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας. Εφαρμόζουμε ένα γενναίο πρόγραμμα εξυγίανσης, με άξονες τη διαφάνεια, το σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο, την αρχή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Δεύτερο βήμα, το Συνέδριό μας – Συνέδριο ενότητας και ριζικής ανανέωσης. Ξεκινάμε από το σπίτι μας, σηματοδοτώντας έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, την αποφασιστικότητά μας να εφαρμόσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, υπογραμμίζοντας:

«Απέναντι στο παροξυσμό διχασμού του κ. Τσίπρα, η δική μας αντίληψη είναι πολύ διαφορετική και θέλω σήμερα από εδώ από τη Λαμία, από τη Στερεά Ελλάδα, σε μια περιοχή που πλήρωσε με αίμα τους παλαιότερους διχασμούς να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Εμείς θέλουμε μαζί μας όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και επιμέρους διαφορές».

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, λέγοντας τη αλήθεια και δείχνοντας το δρόμο για να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ενώνοντας και όχι διχάζοντας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή