Δ. Βίτσας: Στην Ελλάδα έως και δύο χρόνια οι πρόσφυγες

Δ. Βίτσας: Στην Ελλάδα έως και δύο χρόνια οι πρόσφυγες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόβλεψη πως η πλειοψηφία των προσφύγων θα μείνει έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας και υπεύθυνος της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας στους Financial Times.

Επίσης πρόσθεσε πως κάποιοι από τους μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα: «Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί. Οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».

Ο κ. Βίτσας προβλέπει αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών όταν βελτιωθεί ο καιρός «και με τα βόρεια σύνορα κλειστά δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου» και πρόσθεσε:

«Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή