Αντιδράσεις για τη δήλωση Μπαλτά περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη

Αντιδράσεις για τη δήλωση Μπαλτά περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα σηκώνει αυτή τη στιγμή το βάρος του κόσμου, σώζει την τιμή του κόσμου κρατώντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και πάνω απ’ όλα της φιλοξενίας, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς σε δηλώσεις του, ανακοινώνοντας την εμπλοκή του υπουργείου στο προσφυγικό.

«Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνουμε παντού στη χώρα» σημείωσε ο κ. Μπαλτάς και ανέφερε πως το υπουργείο Πολιτισμού εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία όχι μόνο γιατί είναι τμήμα της κυβέρνησης, αλλά κυρίως γιατί στο πρόβλημα των προσφύγων παίζεται το διϊστορικό και νυν ήθος της χώρας.

«Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα, όσο και ας φαίνεται ίσως περίεργο, διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνουμε παντού στη χώρα» προσέθεσε.

Τις δηλώσεις Μπαλτά σχολίασε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα προτείνω στον υπουργό της αριστείας να επισκεφθεί την Ειδομένη για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Αντιδράσεις για τη δήλωση Μπαλτά περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη-1

 

Αν ο κ. Μπαλτάς θεωρεί «τιμητική για την Ελλάδα την εικόνα της Ειδομένης» τότε είναι ντροπή για την Ελλάδα να έχει υπουργό Πολιτισμού που κάνει τέτοια δήλωση, ήταν το σχόλιο του Ποταμιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή