Βενιζέλος: Να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρόεδρος του Α.Π.

Βενιζέλος: Να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρόεδρος του Α.Π.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πειθαρχικό έλεγχο της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου ζητεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο. Αφορμή για την πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου είναι η χθεσινή δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας ανάμεσα στην κ. Θάνου και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι αντιλήφθηκε με «οδυνηρή έκπληξη» ότι με την επιστολή της κ. Θάνου «παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού και δικαιοκρατικού πολιτεύματος». Στην ερώτησή του ο κ. Βενιζέλος ζητεί από τον κ. Παρασκευόπουλο να διευκρινίσει «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί κατά το άρθρο 91 του Συντάγματος;», το οποίο αναφέρεται στον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών λειτουργών. Το άρθρο 91 του Συντάγματος, το οποίο επικαλείται ο κ. Βενιζέλος, προβλέπει ότι «η πειθαρχική εξουσία στους δικαστικούς λειτουργούς, από τον βαθμό του αρεοπαγίτη ή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πάνω, ή στους αντίστοιχους με αυτούς, ασκείται από ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο, όπως νόμος ορίζει. Την πειθαρχική αγωγή εγείρει ο υπουργός Δικαιοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή