Μέρκελ: Να ξεκινήσει σύντομα η επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία

Μέρκελ: Να ξεκινήσει σύντομα η επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά τη συμφωνία των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις θέσεις που θα παρουσιάσουν στην Τουρκία για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες σήμερα, είπε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έναρξη της επιστροφής μεταναστών στην Τουρκία αλλά θα πρέπει να γίνει σύντομα.

Η καγκελάριος δήλωσε επίσης πως η νόμιμη μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ θα πρέπει να ξεκινήσει λίγες μέρες μετά τις πρώτες επιστροφές από την Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν θα είναι εύκολες, πρόσθεσε, αλλά όλες οι χώρες της ΕΕ θέλουν συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Την συμφωνία των χωρών της ΕΕ για την κοινή στάση που θα κρατήσουν στις συνομιλίες με την Τουρκία ανακοίνωσε αργά χθες το βράδι και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ σε μήνυμά του στον κοινωνικό ιστότοπο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή