Θετικός ο Γιώργος Παπανδρέου για συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων

Θετικός ο Γιώργος Παπανδρέου για συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων μιλώντας σε συνάντηση στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αναφερόμενος στην άμεση απάντηση που έστειλε στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά με την οποία προσκαλούσε το ΚΙΔΗΣΟ να προσέλθει στη συγκρότηση επιτροπής για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα οδηγήσει σε νέο πολιτικό φορέα είπε:

«Ο προοδευτικούς χώρος δεν μπορεί να περιοριστεί σε ρόλο τρίτου ή όποιου άλλου πόλου, αλλά να καταστεί ο κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά. Αναβαπτισμένος στην κολυμβήθρα των αρχών και των αξιών μας. Και θέλω να γνωρίζετε ότι, απάντησα αμέσως, γιατί οι ιστορικές περιστάσεις απαιτούν καθαρό λόγο και πράξη. Χωρίς την παραμικρή σκιά. Σε ό,τι με αφορά, σε ότι αφορά το ΚΙΝΗΜΑ μας, επιθυμώ όλα να είναι γνωστά σε όλους τους πολίτες. Τίποτα στο παρασκήνιο».

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του περιόδου 2010-2012 αφήνοντας αιχμές για όσους στο ΠΑΣΟΚ δεν το έπραξαν και ειδικότερα στη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου:

«Προτίμησαν να μην αναλάβουν το κόστος από το mail Χαρδούβελη, για να το πω απλά, κόστος απειροελάχιστο αν αναλογιστεί κανείς τι ακολούθησε, παραδομένοι σε δύο επιλογές. Η πρώτη, της επανόδου τους στην αντιμνημονιακή υστερία, για να αντιμετωπίσουν στις Ευρωεκλογές που προηγήθηκαν τον έταιρο αντιμνημονιακό συνοδοιπόρο, τον ΣΥΡΙΖΑ. Απέτυχαν. Και στη συνέχεια, η δεύτερη, της αριστερής παρένθεσης. Το κόστος για τη χώρα, τεράστιο. 'Ανοιξαν την πόρτα σε εξελίξεις που θα πληρώνουμε οι Έλληνες για πολλά χρόνια».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή των εθνικών θεμάτων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού τονίζοντας ότι «επαναλαμβάνει ότι αποτελεί την πρώτη φορά αριστερά – για μένα πρώτη φορά αριστερά ήταν το 1981, στην πράξη ακολουθεί τις πιο συντηρητικές συνταγές και πρακτικές. Θέλοντας, για παράδειγμα, να καταργήσει την διαύγεια. Γιατί; Φοβάται την κρίση του λαού; Του πολίτη; Η αναξιοκρατία, η ιδιοποίηση του κράτους, είναι δεξιές πρακτικές. Υπονόμευσαν την οικονομία μας αλλά και προοδευτικές κυβερνήσεις όταν τις υιοθέτησαν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή