Το αντίο του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Βεστερβέλε

Το αντίο του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Βεστερβέλε

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λέει το δικό του αντίο στον Γκουίντο Βεστερβέλε.

Αναλυτικά:

Αποχαιρετώ με μεγάλη λύπη τον Guido Westerwelle. Συνυπήρξαμε ως υπουργοί εξωτερικών σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και ήταν πάντα έντιμος απέναντί μας χωρίς ποτέ να προσπαθήσει να συνδέσει τη δύσκολη οικονομική θέση της χώρας μας με υποχωρήσεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ήταν ο πρώτος ομόλογος μου που επισκέφθηκε την Αθήνα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντα μου στο Υπουργείο Εξωτερικών και θυμάμαι τον ενθουσιασμό του για τη νυκτερινή θέα του βράχου της Ακρόπολης στο δείπνο στο οποίο συνεχίσαμε τις συνομιλίες. Μας  συνέδεε ο κοινός δάσκαλος μας στο Συνταγματικό Δίκαιο καθώς είχε υποστηρίξει τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης με καθηγητή τον Δημήτρη Τσάτσο. Οργάνωσε μια από τις πιο ωραίες άτυπες συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών για το μέλλον της Ευρώπης στην Πάλμα, όπου ήταν το δεύτερο σπίτι του. Θα θυμάμαι πάντα την αξιοπρέπεια του και τα λόγια με τα οποία αποχώρησε από το τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο οποίο μετείχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή