Επεισόδια και δακρυγόνα σε ομιλία του Ν. Παππά

Επεισόδια και δακρυγόνα σε ομιλία του Ν. Παππά

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επεισόδια και χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, συνοδεύτηκε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου το βράδυ της Τετάρτης.

Η ομιλία του υπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα αναρτηθεί στο opengov σε δημόσια διαβούλευσησε 15 μέρες, καθυστέρησε για αρκετή ώρα, καθώς έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το ασφαλιστικό. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στον χώρο της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος. Επίσης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφάλεια των πολιτών, με στόχο να στρέψει τα φώτα της προσοχής μακριά από την επερχόμενη συζήτηση  στη Βουλή για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή.

«Εμείς θέλουμε σχήματα οικονομικά βιώσιμα, γιατί εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, έχουν οικονομικές τρύπες και αυξημένες δανειοδοτήσεις, ασκώντας πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να παρέμβει στις τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, ο οποίος επιτέθηκε και εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, υποστηρίζοντας ότι «εκεί βρίσκεται η ρίζα και η απαρχή της αλληλεξάρτησης μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζικού συστήματος και τηλεοπτικών μέσων».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, εκδοτικά και μη, καθυστερούν με διάφορες αφορμές την έλευση της συζήτησης για τη διαφάνεια στο κοινοβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια

"Η εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας" τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. "Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, ερχόμενος σε επαφή με τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή