Η αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ έριξε το πετρέλαιο

Η αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ έριξε το πετρέλαιο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mεικτή ήταν χθες η εικόνα των δεικτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης αστάθειας VStoxx Index, o oποίος παρακολουθεί τις κινήσεις των τιμών των μετοχών στον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 50, ενισχύθηκε κατά 0,3% για τρίτη συνεδρίαση στη σειρά. Στην αγορά εμπορευμάτων το αργό N. Υόρκης σημείωσε πτώση 2% εξαιτίας του ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες κάτω του 0,1%, ενώ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών είχε υποχωρήσει έως και 0,5% και είχε ανέλθει έως και 0,6%. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν 26% χαμηλότερος από τον μέσο όρο των 30 ημερών.

Οι μετοχές των περισσότερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, εξαιρουμένων των ενεργειακών και των χρηματοπιστωτικών ομίλων, αποκατέστησαν τις απώλειες λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Η τιμή της μετοχής της Total εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση. Η Kingfisher, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία πώλησης ειδών για ανακαινίσεις κατοικιών, ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη και η μετοχή της ενισχύθηκε 5,9%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,1%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,18% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,33%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή