Ποτάμι: Πρόβλημα Τσίπρα τυχόν απώλεια δεδηλωμένης

Ποτάμι: Πρόβλημα Τσίπρα τυχόν απώλεια δεδηλωμένης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων τόσο του φορολογικού όσο και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από το Ποτάμι προανήγγειλε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του για επιλογές που έχουν ήδη διαφανεί ότι προωθεί η κυβέρνηση.

«Εμείς θα πούμε στη Βουλή τα πράγματα όπως πρέπει να ειπωθούν. Θα ψηφίσουμε αυτά που είναι θετικά και θα καταψηφίσουμε αυτά που είναι αρνητικά για τη χώρα», είπε, ενώ απαντώντας για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να χάσουν τη δεδηλωμένη, τόνισε ότι «αυτό είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα που επέλεξε αυτούς τους εταίρους για να τον στηρίξουν». Με αφορμή δε τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «πέρα από το να κάνει μόνο λογιστικούς υπολογισμούς, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής που θα δίνει προοπτική στη μεσαία τάξη της χώρας».

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και με αφορμή τις επιλογές της στο προσφυγικό. «Ο πρωθυπουργός κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Ελληνες· το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους Ευρωπαίους, άλλα στη Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό του συμβούλιο», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και καταλόγισε στους αρμόδιους υπουργούς ότι έχουν αφήσει τη χώρα αδιοίκητη καθώς «δεν υπάρχει κάποιος να πει έστω στους πρόσφυγες πού υπάρχουν τα κέντρα φιλοξενίας και τι πρέπει να κάνουν».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Θεοδωράκης απάντησε και σε σειρά ερωτημάτων για την πολυσυζητημένη σύμπραξή του με την κ. Φώφη Γεννηματά. «Οι πολίτες πρέπει να έχουν μια άλλη λύση πέρα από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η λύση πρέπει να είναι μεγάλη. Να έχει 10-15%. Αυτό όμως, δεν γίνεται προσθέτοντας τα ποσοστά του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο εάν έρθει καινούργιος κόσμος», ανέφερε, απορρίπτοντας έτσι το σενάριο «μιας ομοσπονδίας κομμάτων», όπως ακούγεται ότι βλέπουν αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ τον τρόπο της σύμπραξης με το Ποτάμι.

Αναφερόμενος, τέλος, στη Ν.Δ. προέβλεψε πως «θα παραμείνει ένα συντηρητικό κόμμα» και γι’ αυτό, όπως είπε, «χρειάζεται η φωνή της προοδευτικής λογικής που είναι το Ποτάμι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή