Το Μαξίμου αποδοκιμάζει Μάρδα, Μπαλαούρα

Το Μαξίμου αποδοκιμάζει Μάρδα, Μπαλαούρα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για το Μαξίμου, που προκαλεί εκνευρισμό σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, εξελίσσονται οι αμφιλεγόμενες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης, που, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία όσων λένε». Ετσι, το Μαξίμου έσπευσε να στείλει σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας τόσο στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, για το… προσκλητήριο προς Σύρους και λοιπούς πρόσφυγες να επενδύσουν ποσά άνω των 250.000 ευρώ στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα ευνοϊκή μεταχείριση όσον αφορά το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα μας, όσο και στον βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος δήλωσε ότι προσωπικά δεν απορρίπτει το όνομα «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ.

Η σωρεία σχολίων, επικριτικών, ειρωνικών, σαρκαστικών, που προκάλεσαν οι αναφορές Μάρδα, και η δημοσιότητα που έλαβαν μεταφέρθηκαν στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα, με το μήνυμα αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της να είναι ότι θα πρέπει «να υπάρχει προσοχή από όλους, ώστε να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις που γίνονται και, ταυτόχρονα, να μην πλήττεται η συνολική πολιτική της κυβέρνησης». Μάλιστα, ενώ ο κ. Μάρδας από νωρίς χθες συνέχισε με δημόσιες δηλώσεις να υποστηρίζει την πρότασή του και να προαναγγέλει ότι επρόκειτο εντός της ημέρας να την παρουσιάσει στον πρωθυπουργό, συνεργάτες του κ. Τσίπρα τόνιζαν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στο πρόγραμμά του και ότι δεν υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική τέτοιος σχεδιασμός. Και για να γίνει πιο σαφές το «άδειασμα», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε (Ρ/Σ Παραπολιτικά) ότι «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε την άποψη (ΑΝΤ1) ότι «δεν υπάρχει κάποια περίπτωση επενδυτή μεταξύ των προσφύγων».

Οσον αφορά τον κ. Μπαλαούρα, που ήρθε με τις δηλώσεις του περί «Μακεδονίας» να υποδαυλίσει την αντιπαράθεση που ξεκίνησε στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, με επίκεντρο τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Μουζάλα, υπόθεση που στο Μαξίμου επιθυμούν να ξεχαστεί, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα παρέπεμπαν τον βουλευτή σε όσα ο ίδιος είπε στην ίδια συνέντευξη (Ρ/Σ Παραπολιτικά), απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μάρδα. Ο κ. Μπαλαούρας απάντησε ότι «πρέπει να προσέχουμε όλοι και, κυρίως, οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε». Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του και την ενόχληση Μαξίμου, ο κ. Μπαλαούρας, χωρίς να διαψεύσει την επίμαχη αναφορά, υποχρεώθηκε σε διορθωτική δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή