Γεννηματά: Συνεννόηση από την παρούσα Βουλή

Γεννηματά: Συνεννόηση από την παρούσα Βουλή

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ζήτησε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, επιμένοντας στη βασική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τους τελευταίους μήνες περί εθνικής συνεννόησης. «Είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με ασφάλεια. Παραιτηθείτε. Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση», ήταν η σχετική κατάληξη της πρωτολογίας της κ. Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσίπρα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ωστόσο, διερωτήθηκε για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός αρνείται να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική που θα ερευνήσει την πορεία της οικονομίας από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, το 2002, μέχρι και σήμερα.

Η κ. Γεννηματά αφιέρωσε σημαντικό σκέλος της ομιλίας της προκειμένου να επιτεθεί τόσο στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο όσο και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Αναφερόμενη στον κ. Παπαγγελόπουλο, τόνισε: «Με ποιο δικαίωμα παρίσταται στη διάσκεψη των δικαστών και αρνείται να εξέλθει όταν του το ζητούν;». Αναφερόμενη στην κ. Θάνου, επισήμανε πως «επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και επιχειρεί να παρεμποδίσει την ελευθερία του λόγου και την ανεξαρτησία των βουλευτών παρεμβαίνοντας στη νόμιμη, δημοκρατική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων». «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης με συνειδητή κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών», είπε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αποφάσισε να δρομολογήσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ως αντιπερισπασμό από τη δυσμενή κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Και προχώρησε σε έναν σαφή παραλληλισμό με τη Ν.Δ. της πενταετίας 2004-2009. «Η χώρα έχει ξαναζήσει πρόσφατα αντίστοιχους ψευτοπαλικαρισμούς δήθεν εναντίον της διαπλοκής με γνωστά αποτελέσματα. Μόνο που τότε ξεκινούσαν και τελείωναν στις ταβέρνες του Μπαϊρακτάρη και τώρα μετακόμισαν στην πλατεία Μαβίλη με εσπρέσο», είπε η κ. Γεννηματά και, εμμέσως πλην σαφώς, εκτίμησε ότι η κυβερνητική μάχη με τη διαπλοκή είναι ρητορικό σχήμα. Τέλος, περιέγραψε ως «ανατριχιαστική» και δείγμα «αυταρχισμού» την επιλογή του κ. Τσίπρα να μιλήσει για το δόγμα «νόμος και τάξη». «Τι σχέση έχει αυτό με την Αριστερά και τις ιδεολογικές αντιλήψεις της; Ο,τι ο φάντης με το ρετσινόλαδο», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή