Θεοδωράκης: Πρωθυπουργός του λαϊκισμού ο Αλ. Τσίπρας

Θεοδωράκης: Πρωθυπουργός του λαϊκισμού ο Αλ. Τσίπρας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατονομάζοντας πρόσωπα και εφημερίδες χαμηλής κυκλοφορίας που ανταμείφθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με κρατικές διαφημίσεις ή ακόμη και με τον διορισμό των διευθυντών τους σε υπουργεία, ο κ. Στ. Θεοδωράκης έσπευσε από την αρχή της τοποθέτησής του να αποδομήσει προσωπικά τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «πρωθυπουργό του λαϊκισμού» και «εντελώς αναξιόπιστο» σε σχέση με τις δεσμεύσεις διαφάνειας που έδινε και δίνει. «Η διαπλοκή εξακολουθεί και σήμερα να συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είστε εσείς. Εσείς είστε που προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μαξίμου, κι εσείς είστε που δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ για να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας», ήταν μία από τις αιχμηρές αποστροφές του στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να εξηγήσει επιτέλους «τις μυστικές νυχτερινές συναντήσεις του με καναλάρχες σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι, την ίδια περίοδο που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πετούσαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι».

Στον κ. Τσίπρα καταλόγισε ο κ. Θεοδωράκης ότι «επιδιώκει να χειραγωγήσει και τη Δικαιοσύνη» και ως «κραυγαλέο» παράδειγμα επικαλέστηκε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου. «Επιλέξατε την κ. Θάνου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου στέλνοντας επιστολές στον Γιούνκερ, λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της λιτότητας», είπε, ενώ με αναλόγως απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε και στον κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, απαριθμώντας σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει στο παρελθόν τις έθετε στο αρχείο. Απαντώντας δε στην πρωτολογία του κ. Τσίπρα για τις 13 παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που κατήγγειλε ότι έγιναν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αναρωτήθηκε ρητορικά γιατί δεν έχει καταργήσει έστω μία εξ αυτών.

«Πάσχετε και σεις από κομματισμό, κρατισμό, παραγοντισμό, αδιαφάνεια, ρουσφέτι, ανικανότητα και λαϊκισμό», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει ότι το άλλοθι για το πώς κυβερνήθηκε η χώρα στο παρελθόν όχι μόνον δεν πείθει πια κανέναν, αλλά θα επιστρέψει σύντομα ως μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή