Σ. Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης

Σ. Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει το χόμπι παρεμβάσεων στο έργο δικαστών και εισαγγελέων» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει όλα τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη», και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους δικαστές αξιοκρατικά, αλλά ως φίλους ή εχθρούς της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για την συνάντηση που θα έχει σήμερα Πέμπτη, με την Φώφη Γενηματά ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά ο στόχος είναι να «πολλαπλασιαστούμε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να τα αλλάξουμε όλα. Το Ποτάμι δεν είναι μία κεντροαριστερή δύναμη ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κ. Γεννηματά. Αν στο τέλος της ημέρας υπάρχουν στο δωμάτιο προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από Το Ποτάμι, τότε είναι χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους».

Απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές αλλά εκτίμησε ότι η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα ολοκληρώσει την τετραετία.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση», σχολίασε.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο τέσσερις άδειες τη στιγμή που λειτουργούν οκτώ σταθμοί «αυξάνει τη διαπλοκή και δίνει μεγάλες εξουσίες στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Παππά σε βάρος των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν είναι δυνατό τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται από έναν υπουργό – δερβέναγα, αλλά από τις ανεξάρτητες Αρχές, με γνώμονα το ευρωπαϊκό πλαίσιο και την αρχή του ανταγωνισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή