Παυλόπουλος με Νετανιάχου για την τριμερή

Παυλόπουλος με Νετανιάχου για την τριμερή

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με επίκεντρο την ενέργεια, αλλά και όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και η δραστηριότητα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χθες στην Ιερουσαλήμ. Με τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν επίσης ο πόλεμος στη Συρία, η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, και η δράση του ISIS, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης με Ελληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος και τόνισε ότι η δραματική αυτή κηλίδα στην ανθρώπινη ιστορία «διδάσκει ακόμη και σήμερα την ανάγκη για τον σεβασμό στον Ανθρωπο». Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί τη λέσχη της ελληνικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ, όπου έγραψε ο Στρατής Τσίρκας την τριλογία «Ακυβέρνητες πολιτείες» και όπου η ελληνική σημαία κυματίζει από το 1902. Εκεί τόνισε ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά όπου υπάρχουν Ελληνες, και ειδικά στην Ιερουσαλήμ που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών, υπογραμμίζοντας ότι «ο πολιτισμός οφείλει πολλά στο ελληνικό πνεύμα… Να είστε υπερήφανοι που συνεχίζετε το παράδειγμα του ελληνικού πνεύματος». Ο επικεφαλής της κοινότητας Αναστάσης Δαμιανός απάντησε ότι οι Ελληνες του Ισραήλ «ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό της πατρίδας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή