Στρατηγική ισορροπιών από τη Φώφη Γεννηματά

Στρατηγική ισορροπιών από τη Φώφη Γεννηματά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ασκήσεις ενδοκομματικής ισορροπίας επιδίδονται στο επιτελείο της κ. Φώφης Γεννηματά, καθώς τις τελευταίες ημέρες, ιδίως έπειτα από την έναρξη του διαλόγου για την επαναπροσέγγιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΙΔΗΣΟ, έχει αρχίσει να αναδεικνύεται μια –χαμηλότερων τόνων και πολλές φορές παρασκηνιακή– αναβίωση του κλίματος του 2007, μεταξύ «παπανδρεϊκών» και «βενιζελικών». Φυσικά το αντιθετικό σχήμα δεν αναβιώνει παρά ως μια συζήτηση που διεξάγεται χωρίς να έχει καν τους ίδιους πρωταγωνιστές, πολλώ δε μάλλον, την ίδια σημασία με το 2007.

Η ίδια η κ. Γεννηματά υπερβαίνει όλη αυτή την ατζέντα που φαίνεται ότι έχει αναδειχθεί από ορισμένους κύκλους, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες και επικεντρώνεται στην ανάγκη να επιτύχει το εγχείρημα αναθέρμανσης της δυναμικής της Κεντροαριστεράς. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ιδιαιτέρως αρνητική σε όσους συνεργάτες της επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να πυροδοτήσουν ενδοκομματικές εντάσεις. Αντιθέτως, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ιεραρχεί πολύ ψηλά το γεγονός ότι υπήρξε η συμφωνία για την 25μελή Επιτροπή διαλόγου με το Ποτάμι και θεωρεί, ανεξάρτητα από την κατάληξη του εγχειρήματος, πως καθεαυτή η διεργασία στρέφει εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον των προοδευτικών πολιτών προς τη γενικότερη συζήτηση.

Ως προς τη σύνθεση της Επιτροπής, οι συζητήσεις αφορούν αρκετά πρόσωπα. Από το ΠΑΣΟΚ συζητιούνται τα ονόματα των κ. Π. Χρηστίδη, Ι. Μανιάτη, Θ. Μωραΐτη και Οδ. Κωνσταντινόπουλου, από το Ποτάμι των κ. Δ. Τσιόδρα, Δ. Μεϊμάρογλου και Π. Βλάχου και από τη ΔΗΜΑΡ των κ. Δ. Τσούκαλη, Δ. Χατζησωκράτη, Θ. Μαργαρίτη και Γ. Σιακαντάρη. Στο εσωτερικό της Δημ. Συμπαράταξης, όπως αναμένεται να διαφανεί και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού τη Δευτέρα, υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως προς δύο σημεία: Πρώτον, ότι το χρονοδιάγραμμα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Και δεύτερον, ότι δεν πρέπει να αργήσει ούτε και η στελέχωση της 25μελούς Επιτροπής, κάτι που θα σήμαινε και ουσιαστική υπονόμευση του έργου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή