Βαρουφάκης προς Τσίπρα: «Δώρο» το Wikileaks, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: «Δώρο» το Wikileaks, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απευθύνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την δημοσιοποίηση των διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ από τον ιστότοπο Wikileaks.

Στον απόηχο των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκάλεσε το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης, στην επιστολή που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζει προς τον πρωθυπουργό ότι «δεν πρέπει επ’ ουδενί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου για να δαιμονοποιήσει Τόμσεν και ΔΝΤ παρουσιάζοντας τους Βίζερ, Κοστέλο & σία ως τους «καλούς» Ευρωπαίους με τους οποίους “μπορούμε να τα βρούμε καλύτερα”, εφόσον ξεφορτωθούμε το ΔΝΤ».

«Συμμάχους δεν θα βρούμε, ούτε στον Βίζερ, ούτε, βέβαια στον Τόμσεν», προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και χαρακτηρίζει «δώρο» την δημοσίευση των Wikileaks, προτρέποντας, ωστόσο τον κ. Τσίπρα να το χρησιμοποιήσει «τόσο εναντίον της καμένης Γης του ΔΝΤ, όσο και της χρεοδουλοπαροικίας της Επιτροπής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή