Μαξίμου: Ανοησία είναι η στρατηγική της κωλυσιεργίας

Μαξίμου: Ανοησία είναι η στρατηγική της κωλυσιεργίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρή απάντηση στην επιστολή της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέδωσε η κυβέρνηση, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση των δύο πλευρών, μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου από τον ιστότοπο Wikileaks.

«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου».

«Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή