Αμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βασίλης Λεβέντης

Αμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βασίλης Λεβέντης

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητάει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή τις εξελίξεις από τη διαρροή των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Επείγον

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αθήνα, 4 Απριλίου 2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες μέρες γινόμεθα μάρτυρες μιας εικόνας για τη χώρα που δεν είναι καθόλου κολακευτική. Αξιοποιώντας μια τηλεφωνική υποκλοπή ερχόμεθα ως χώρα σε σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυστυχώς και με την Ευρώπη. Και το χειρότερο, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις σχέσεις ΔΝΤ και Ευρώπης νομίζοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουμε οφέλη.

Επειδή κάτι τέτοιο μόνο διαπραγμάτευση δεν είναι και επειδή υπάρχει σαφής κίνδυνος να διαταράξουμε τις σχέσεις της χώρας μας και με τις δύο πλευρές με τελικό θύμα την Ελλάδα, η οποία ή θα υποχρεωθεί να υπογράψει ό,τι της ζητηθεί ή θα πάρει την άγουσα εκτός ΕΥΡΩ και επειδή εσείς με τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε είστε ο υπερασπιστής της κοινωνικής γαλήνης και της διεθνούς εικόνας της χώρας, σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη σύνοδο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται των συμφερόντων της χώρας και που εγγυώνται την προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Η απάντηση Παυλόπουλου

Στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως η σύγκληση του συμβουλΙου των πολιτικών αρχηγών γίνεται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουρογύ και τον παρέπεμψε σε αυτόν.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου αποστείλατε, μέσω της οποίας με καθιστάτε κοινωνό των σκέψεων και των ανησυχιών σας αναφορικά με την πορεία της Χώρας μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης.

Με βάση τις περί αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και σύμφωνα με την όλη θεσμική και πολιτική πρακτική η οποία έχει ακολουθηθεί από τότε που καθιερώθηκε η δυνατότητα σύγκλησης Σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων τα οποία εκπροσωπούνται στην Βουλή, η ως άνω Σύσκεψη είναι, θεσμικώς και πολιτικώς, εφικτή μόνον ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατόπιν τούτου, και κατ' ακολουθίαν των όσων σας εξέθεσα, η επιστολή σας πρέπει να απευθυνθεί στον κ. Πρωθυπουργό. Και εφόσον αυτός συμφωνεί, ύστερα βεβαίως από συνεννόηση με τους άλλους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, έχει την διακριτική ευχέρεια να μου το προτείνει, οπότε και ενεργοποιείται η αντίστοιχη αρμοδιότητά μου περί σύγκλησης της Σύσκεψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή