Μητσοτάκης: Καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, προβληματική για τον τόπο

Μητσοτάκης: Καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, προβληματική για τον τόπο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης «Συμμετέχω στη Ν.Δ.», που παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στόχος της δράσης είναι να φέρει τους πολίτες, με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οργάνωση των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών και την παρά πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών του Κόμματος, επισήμανε την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και κατήγγειλε τα επικοινωνιακά παιχνίδια του πρωθυπουργού.

«Είμαστε» τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «σε μια καλή πολιτική συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σε μια πολύ προβληματική συγκυρία για τον τόπο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε καταφέρει μια σημαντική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μονίμως θα διευρύνεται. Η κατάσταση, όμως, στην κοινωνία είναι δραματική. Την ίδια στιγμή, ενώ οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν και γίνονται, για άλλη μια φορά, αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς απαντούμε με ευθύνη, αλλά και με μαζική συμμετοχή».

«Έχουμε» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μια μεγάλη πολιτική ευκαιρία αυτήν την στιγμή. Να δημιουργήσουμε συνθήκες, όχι απλά μιας διαφαινόμενης πολιτικής νίκης, αλλά και μιας πολιτικής κυριαρχίας. Έχουμε απέναντί μας ένα κόμμα, το οποίο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα, αν όχι από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, αλλά σίγουρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Οι πολίτες, εκ των πραγμάτων, είναι καχύποπτοι απέναντι και στα παραδοσιακά κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να αρθρώσει έναν πειστικό πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

Αναπτύσσοντας αναλυτικά τη λειτουργία της νέας δράσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε: «Μέσα από τη δράση ‘’Συμμετέχω στη Ν.Δ.’’ ενεργοποιούμε τη συμμετοχή και τη δράση όχι μόνο των μελών, αλλά κυρίως όλων των ενεργών πολιτών. Των ανθρώπων της γνώσης. Των ανθρώπων της παραγωγής. Των ανθρώπων της αριστείας.  Μέσα από το ‘’symmetexw.nd.gr’’ , φέρνουμε τους πολίτες σε επαφή με τις Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες αποτελούν τον οργανωτικό ιστό της παράταξής μας. Βάζουμε την κοινωνία στο πυρήνα της διαδικασίας του policy making. Δεν παράγουμε πολιτική ερήμην της. Δεν αναζητούμε βουβά κομματικά ακροατήρια. Αναζητούμε ενεργούς πολίτες που θέλουν να ακουστούν. Το πρωτοποριακό αυτής της δράσης είναι ότι καλούμε τους πολίτες στο Συνέδριό μας, με την ιδιότητα του Θεματικού Συνέδρου. Και τους καλούμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παράλληλων συζητήσεων του 10ου Τακτικού Συνεδρίου και να συζητήσουμε – συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή