Περισσός: Η κυβέρνηση επιχειρεί εκβιασμό του λαού

Περισσός: Η κυβέρνηση επιχειρεί εκβιασμό του λαού

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ και τον γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό ότι “υπάρχουν και χειρότερα”, για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, να εξωραΐσει το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την Ε.Ε. και να επιταχύνει την αξιολόγηση, δηλαδή το νέο πακέτο σκληρών μέτρων».

Αυτή ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στο θέμα με τις υποκλαπείσες συζητήσεις των κ. κ. Τόμσεν και Βελκουλέσκου, καταγγέλλοντας ευθέως την κυβέρνηση ότι ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική στην οποία είχαν καταφύγει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να μην επωμιστεί το κόστος των μνημονίων. «Ο λαός όμως έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν και με πολλές κυβερνήσεις αυτόν τον εκβιασμό, γι’ αυτό και χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη σ’ όσους τον καλούν να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, οργανώνοντας το δικό του αγώνα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής», προσέθεσε ο Περισσός.

Από το Λιτόχωρο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στο Λιτόχωρο, προανήγγειλε επίσης κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής δράσης του ΚΚΕ και προέβλεψε ότι είναι ζήτημα χρόνου ο συσχετισμός δυνάμεων να αλλάξει υπέρ της πραγματικής Αριστεράς, από την οποία σημειωτέον εξαίρεσε το ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εκπρόσωποι της σοσιαλδημοκρατίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, που διατυμπανίζουν ως εναλλακτική λύση την ανάγκη για ένα άλλο “ευρωπαϊκό μοντέλο”, εξαπατούν τους εργαζομένους», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες «να αποδυναμώσουν όλα τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα των μνημονίων και των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή