Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει υφεσιακά μέτρα

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει υφεσιακά μέτρα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση ότι θα καταψηφίσει στη Βουλή κάθε συμφωνία που θα εντείνει την ύφεση και θα επιβαρύνει μεγάλες κοινωνικές ομάδες, όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει επικοινωνιακές συνθήκες για το κλείσιμο της αξιολόγησης, απευθύνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μετά τη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από τη Χαρ. Τρικούπη επιτέθηκαν στην κυβέρνηση διότι «ακολουθεί την τακτική του 2015, παριστάνοντας ότι (δήθεν) διαπραγματεύεται σκληρά, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα». Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, η κυβέρνηση «μέσω επικοινωνιακών τρικ και δήθεν αγωνιστικών κραυγών» ετοιμάζεται να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, «έχοντας υποχωρήσει άρδην σε όλα τα μέτωπα και συμφωνήσει σε δυσβάσταχτα μέτρα για όλες τις κοινωνικές τάξεις». Αν και οι απόψεις του ΔΝΤ παραμένουν, όπως λένε από τη Χαρ. Τρικούπη, «διαχρονικά ακραίες», είναι σαφές ότι η κυβέρνηση περιορίζεται σε επικοινωνιακό χειρισμό, ενώ ταυτόχρονα παραπέμπει την «αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους στο απώτερο μέλλον» και υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης στη χώρα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε και το χρονοδιάγραμμα της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία προσδιορίσθηκε για τις 14-15 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επί τούτου αποφασίστηκε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να απόσχει από τις διαδικασίες της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Η 25μελής Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου που αποφασίστηκε να συγκροτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα στηριχθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ενεργά και εντός του συγκεκριμένου πλαισίου θα επιδιωχθεί να ενταχθούν σε αυτή όχι μόνο εκπρόσωποι των κομμάτων αλλά και «κοινωνικά στελέχη που έχουν ενεργή αναφορά σε συλλογικές εκφράσεις της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας, της παραγωγής, της εργασίας, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού».

Η ίδια η κ. Γεννηματά θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ομάδας των Σοσιαλιστών για το προσφυγικό, κάτι το οποίο είχε αρχίσει να ετοιμάζεται προ ολίγων εβδομάδων σε συνεργασία της Χαρ. Τρικούπη με τον κ. Τζιάνι Πιτέλα. Εκεί, η κ. Γεννηματά θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί γι’ ακόμη μία φορά με τον κ. Στ. Θεοδωράκη, καθώς το Ποτάμι ανήκει στην Ομάδα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών. Χθες, η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πλήρη απουσία συγκεκριμένου σχεδίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Η κ. Γεννηματά την Παρασκευή θα κάνει μια μικρή περιοδεία στην Πελοπόννησο που θα καταλήξει σε ομιλία στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της επιχείρησης εξωστρέφειας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει και της συνδιάσκεψης του Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή