Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Παπασταύρου

Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Παπασταύρου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η παρουσία του ονόματος του κ. Σταύρου Παπασταύρου στη λίστα των Panama Papers. Η λίστα εμφανίζει τον κ. Παπασταύρου να μετέχει στα διοικητικά συμβούλια τριών ιδρυμάτων, και συγκεκριμένα στο Green Shamrock Foundation, στο Diman Foundation και στο Aisios Foundation, γεγονός που έσπευσε να εκμεταλλευτεί το κυβερνών κόμμα.

«Οφείλουμε να “συγχαρούμε” τον κ. Παπασταύρου για την ευρύτατη γκάμα των… επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, που εκτείνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτή των Panama Papers, τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό!» σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπασταύρου διευκρίνισε, με ανακοίνωσή του, ότι η συμμετοχή του αφορούσε τα συμβούλια τριών ιδρυμάτων (foundation councils) και όχι βέβαια offshore εταιρείες ή λογαριασμούς και προσθέτει ότι «την εξουσία διαχείρισης των ιδρυμάτων ασκούσαν αποκλειστικά και μόνον οι ιδρυτές τους, καθώς τα συμβούλιά τους δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στη διοίκησή τους μέχρι τον τυχόν θάνατο των ιδρυτών, ο οποίος ευτυχώς ουδέποτε επήλθε». Ως αποτέλεσμα «τα συμβούλια των τριών ιδρυμάτων δεν απέκτησαν ποτέ ενεργό ρόλο στη διοίκηση και λειτουργία τους, η δε συμμετοχή μου στο συμβούλιο αντικατόπτριζε την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό μου και στη δικηγορική μου ιδιότητα οι ιδρυτές τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η εκτέλεση των εντολών τους σε περίπτωση θανάτου τους», καταλήγει ο κ. Παπασταύρου.

Αυτονοήτως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την υπόθεση, προκειμένου να βάλει και κατά του Κυρ. Μητσοτάκη «για την απουσία οποιασδήποτε απάντησης στα επανειλημμένα ερωτήματα που του έχουμε θέσει –μεταξύ άλλων– για τον κ. Παπασταύρου». Η Ν.Δ. επιμένει στη γραμμή της ολοκλήρωσης της δικαστικής διερεύνησης («Ο κ. Παπασταύρου είναι ένας εύκολος στόχος. Το θέμα του βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, άρα σε ενάμιση χρόνο, σε δύο χρόνια θα έχει αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη», σχολίασε ο Κ. Τασούλας), χωρίς, ωστόσο, να απουσιάζουν και όσοι θέλουν την πλήρη διάρρηξη των σχέσεων: «Ας βγει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ας βγει ο Σαμαράς να τον υπερασπιστεί, εμείς έχουμε εκλέξει νέα ηγεσία για να πάμε στην επόμενη μέρα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή