Ο Οδυσσέας Βουδούρης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας διαχείρισης προσφυγικού

Ο Οδυσσέας Βουδούρης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας διαχείρισης προσφυγικού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οδυσσέας Βουδούρης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της νέας Γενικής Γραμματείας διαχείρισης προσφυγικού  σύμφωνα με πληροφορίες της Κ.

Η Γενική Γραμματεία διαχείρισης προσφυγικού θα συσταθεί μετά την ψήφιση του σχετικού  νομοσχεδίου τη περασμένη Παρασκευή.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης από τη δεκαετία του '80 δραστηριοποιείται στο ανθρωπιστικό κίνημα μετέχοντας σε χειρουργικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και άλλες κρίσεις (Σαλβαδόρ, Καμπότζη, Μάλι, Κουρδιστάν, Σομαλία, Βοσνία, Ρουάντα, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ιράν, Κόσοβο, Τουρκία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ.).

Διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Médecins Sans Frontières, πρόεδρος του anthropos.gr, πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου, μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Διαχείριση των Προβλημάτων Υγείας σε Μαζικές Καταστροφές, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), διαφώνησε με θέματα που αφορούσαν την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ και  διαγράφηκε για δεύτερη φορά.

Η υπάρχουσα Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία είναι επικεφαλής ο Βασίλης Παπαδόπουλος θα ασχολείται αποκλειστικά με τους μετανάστες και όχι με τους πρόσφυγες.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή