Στ. Θεοδωράκη: «Ερμαιο του λαϊκισμού έχει καταστεί η Ελλάδα»

Στ. Θεοδωράκη: «Ερμαιο του λαϊκισμού έχει καταστεί η Ελλάδα»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τελευταίο προπύργιο του σοβιετικού κρατισμού» χαρακτήρισε χθες την Ελλάδα ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ως ένα μείγμα «αριστερών λαϊκιστών και ακροδεξιών περιθωριακών» που επιδεινώνουν αντί να επιλύουν τα χρόνια προβλήματα της χώρας. Εχει δε προφανή πολιτική σημασία ότι την ωμή αυτή περιγραφή ο επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε να την κάνει σε δύο ομιλίες του χθες στις ομάδες των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, επιδιώκοντας να αποδομήσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ που, ως γνωστόν, φλερτάρει με την ένταξή του στην πρώτη ευρωομάδα.

«Ερχομαι από μια χώρα που είναι έρμαιο του λαϊκισμού», τόνισε εξαρχής ο κ. Θεοδωράκης και ως πρόσφατο παράδειγμα ανέδειξε τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το προσφυγικό. «Στην αρχή επικράτησε η άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι ο παγκόσμιος σωτήρας των προσφύγων και των μεταναστών και έκλεισε ένα κέντρο κράτησης στο πλαίσιο ενός τηλεοπτικού σόου. Στη συνέχεια το Λιμενικό διατάχθηκε να σταματήσει να κυνηγάει τους δουλεμπόρους, καθώς ο πρωθυπουργός έλεγε ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και οι υπουργοί του διέδιδαν ότι “οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα για να λιαστούν και, όταν πέφτει ο ήλιος, εξαφανίζονται”. Kαι στο τέλος απεδείχθη ότι ο κ. Τσίπρας τσαλαβουτώντας στη δεξαμενή του λαϊκισμού δεν είχε επεξεργαστεί καμία λύση, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και οι καταυλισμοί των εγκλωβισμένων να μετατρέπονται σε χώρο δράσης των ακραίων».

Ακόμη πιο σκληρή κριτική έκανε ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του στους Φιλελεύθερους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη και την ενημέρωση. «Προκηρύσσουν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες από 8 που έχει η Ελλάδα και θα τις μοιράσουν οι ίδιοι κι όχι μια ανεξάρτητη αρχή, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.», είπε, επικρίνοντας και τη Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ που έχτισαν «ένα τρίγωνο αμαρτίας μεταξύ πολιτικών, εργολάβων και ΜΜΕ».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα γεγονότα με το ΔΝΤ, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βρει το θάρρος να ολοκληρώσει την αξιολόγηση προκειμένου η οικονομία να αρχίσει επιτέλους να παίρνει μπροστά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή