«Δεν είναι η φωνή Σαμαρά στο ηχητικό απόσπασμα Χ.Α.»

«Δεν είναι η φωνή Σαμαρά στο ηχητικό απόσπασμα Χ.Α.»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση των Εγκληματολογικών Ερευνών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει αξιόπιστη σύγκριση της φωνής του πρ. πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με εκείνη που ακούγεται σε ηχητικό απόσπασμα, το οποίο –κατά το παρελθόν– επικαλέστηκε η Χρυσή Αυγή προκειμένου να καταγγείλει τον κ. Σαμαρά πως με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη προκάλεσε την προφυλάκιση στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος. Αυτό επισημαίνεται σε έγγραφο της Εισαγγελίας, το οποίο κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Χαρ. Αθανασίου, ως απάντηση στην προσπάθεια του Ηλ. Κασιδιάρη να επαναφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα στην επικαιρότητα.

Ο βουλευτής του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου, με την ευκαιρία συζήτησης στην εν λόγω επιτροπή θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, επιχείρησε με τους γνωστούς υψηλούς τόνους να επαναφέρει το ζήτημα, αιτούμενος να κληθούν και να μιλήσουν για την υπόθεση όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Σε έγγραφη αναφορά, την οποία υπογράφει ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Ντζούρας και απευθύνεται στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αφού γίνεται σύντομη περιγραφή του ζητήματος, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Θέσαμε στο αρχείο τη δικογραφία, καθώς από πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε (από τη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών, έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης με ημερομηνία 11/07/2015) προέκυψε πως δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή