Φώφη Γεννηματά: Η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε νέο αδιέξοδο

Φώφη Γεννηματά: Η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε νέο αδιέξοδο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία της ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν σε νέο αδιέξοδο, εξέφρασε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες, όπου παρευρέθη προκειμένου να συμμετάσχει σε μια συνάντηση της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Και ζήτησε από την κυβέρνηση να μη χάσει την ευκαιρία προώθησης των συμφερόντων της χώρας και δη την αναδιάρθρωση του χρέους, λέγοντας ότι οι Σοσιαλιστές θα στηρίξουν μια τέτοια πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή εκδήλωση είχε ως θέμα το προσφυγικό, η κ. Γεννηματά έκανε μια σύντομη παρέμβαση προκειμένου να στηλιτεύσει «τα αδιέξοδα που δημιουργεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση» στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. «Φαίνεται πως δεν κατάλαβαν τίποτα από το στραπάτσο του καλοκαιριού, φαίνεται πως δεν έχουν κατανοήσει τις ευθύνες τους, δυστυχώς είναι και αμετανόητοι και αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι για τη χώρα. Πρέπει να δεσμευθούν τώρα ότι δεν θα δημιουργήσουν νέο αδιέξοδο για τη χώρα».

Ακολούθως, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι «έχει εκφράσει σκληρή στάση και ακραίες απόψεις που συχνά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση εμάς αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του». Ωστόσο, όπως είπε, για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να προωθηθεί η απόφαση του 2012 για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. «Αυτό θα πρέπει να το στηρίξουμε», είπε η κ. Γεννηματά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κυβέρνηση δεν θα χάσει την ευκαιρία να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους «με τη στήριξη για άλλη μια φορά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».

Στη χθεσινή, ολιγόωρη, παραμονή της στις Βρυξέλλες η κ. Γεννηματά είχε επαφές με στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο και είχε εκτενή συνομιλία γενικού περιεχομένου. Ως προς το προσφυγικό, η κ. Γεννηματά κατέθεσε εκτεταμένη δέσμη προτάσεων για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναδειχθούν στο άμεσο μέλλον. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως «στις άθλιες και επικίνδυνες» συνθήκες που επικρατούν στον Πειραιά και στην Ειδομένη, αλλά και στα αυξανόμενα κρούσματα βίας που καταγράφονται. Επανέφερε την πρότασή της για το «Πρόγραμμα Κιβωτός», για την απευθείας μετεγκατάσταση στις χώρες της Ε.Ε., των προσφύγων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (παιδιά, ανάπηροι και βαριά ασθενείς, μονογονεϊκές οικογένειες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή