Αποκλείει συμμετοχή στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Αποκλείει συμμετοχή στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διαψεύσει ότι υπάρχει περίπτωση να συμπράξει «ως τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ» σε μια επόμενη κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα έκρινε σκόπιμο χθες το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας έτσι και σε δημοσιεύματα που πιθανολόγησαν μια τέτοια προοπτική λόγω της στάσης που τήρησε η κ. Φώφη Γεννηματά στη διένεξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΝΤ.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να μπει σε καμία κυβέρνηση ως “τσόντα”, όπως άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει η κ. Γεννηματά, και πρόκειται για μια πάγια θέση, η οποία αφορά τόσο το παρόν όσο και το μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Χρηστίδης (Ράδιο Θεσσαλονίκη), ενώ στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν επιπλέον ότι κάποιοι μάλλον δεν κατάλαβαν την παρέμβαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία ουδέποτε αιτιολόγησε την εξόφθαλμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ανακαλύψει για ακόμη μία φορά ξένους εχθρούς για να καλύψει τις αδυναμίες της κυβέρνησής του. «Πολύ περισσότερο», τόνιζαν, «όταν η κ. Γεννηματά έχει επανειλημμένα επισημάνει τα λάθη του ΔΝΤ, καλώντας όμως τον κ. Τσίπρα να αξιοποιήσει την πάγια θέση του Ταμείου που στηρίζει το ελληνικό αίτημα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους εν αντιθέσει με αρκετούς Ευρωπαίους εταίρους μας».

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Χρηστίδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έμπαινε σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα στη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας εμμέσως τη θέση της κ. Γεννηματά ότι άλλη κυβερνητική λύση υπό την παρούσα Βουλή μπορεί να επέλθει μόνον (και) με τη σύμπραξη της Ν.Δ. Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα προέβλεψε –μεταξύ αστείου και σοβαρού– ότι δεν βλέπει καν πώς θα μπορούσε να συμβεί ατύχημα, «καθώς οι ΑΝΕΛ αγαπάνε την καρέκλα της εξουσίας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Διάψευση φημολογιών

Παράλληλα –και σε προφανή συνεννόηση με την κ. Γεννηματά– ο κ. Χρηστίδης θέλησε χθες να διαψεύσει και τις φημολογίες που θέλουν εσχάτως να υπάρχει εκ νέου διάσταση απόψεων της προέδρου με τον κ. Ευ. Βενιζέλο. «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία είναι πολύ καλή και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος έχει αναδειχθεί σε έναν παράγοντα του ελληνικού Κοινοβουλίου ο οποίος αναδεικνύει όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια και τη θεσμική λειτουργία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Χαρ. Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή