Σαμαράς: «Να καταπολεμήσουμε τον λαϊκισμό»

Σαμαράς: «Να καταπολεμήσουμε τον λαϊκισμό»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήσυχος για τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στην Ελλάδα, υπό την όπως την αποκαλεί «λαϊκιστική» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αλλά αισιόδοξος ότι, τελικά, η χώρα θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά εμφανίστηκε χθες ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο Asian Investment Conference στο Χονγκ-Κόνγκ.

Ο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθήθηκαν την περίοδο 2012-2014 και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα καθώς όπως είπε κατέλαβε την εξουσία με κύριο όπλο το λαϊκισμό. « Η Λαϊκίστική Αντιπολίτευση υποσχόταν μια γενική «στροφή προς τα πίσω». Να αντιστρέψει τη δική μας δημοσιονομική προσαρμογή και να επιστρέψει πίσω στις ξέφρενες δημόσιες σπατάλες. Να ξανακτίσει το «πελατειακό κράτος» που εμείς σταδιακά κατεδαφίζαμε. Να ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είχαμε ήδη εφαρμόσει. Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση. Να διώξει τους ξένους επενδυτές. Να ματαιώσει τη στρατηγική στροφή μας στον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας και στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναλύοντας, τα επίπεδα της ελληνικής κρίσης σημείωσε ότι έχει τρείς βασικές παραμέτρους:

Είναι πρώτα απ’ όλα, μια δημοσιονομική κρίση, δηλαδή επίμονα ετήσια ελλείμματα και «υπερβολική» συσσώρευση χρέους.

Είναι, δεύτερον, μια μακροχρόνια υποβάθμιση ανταγωνιστικότητας.

Είναι τρίτο, μια χρηματοοικονομική, μια τραπεζική κρίση, που προκλήθηκε από τη μακροχρόνια ύφεση και τα κόκκινα δάνεια που προέκυψαν.

Σε αυτό το σύνθετο πρόβλημα προστέθηκαν, ανέφερε, η αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής αλλά και οι μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, για την ένταση των οποίων κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται «στην ίδια γραμμή»: Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την Οικονομία. Και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα…» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας ως πολιτική προτεραιότητα την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού και τελικά της απελπισίας που προκαλούν στους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή