Σ. Παπασταύρου: Επισφαλής η εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων

Σ. Παπασταύρου: Επισφαλής η εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη δική του θέση επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία που έφθασαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές σχετικά με εταιρεία που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ,σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου.

Ο Σταύρος Παπασταύρου στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για νέα στοιχεία που συνηγορούν, κατά την άποψη του, υπέρ της θέσεως του ότι δεν είναι αυτός ο δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού, αλλά ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μυωνή και ότι ο ίδιος ήταν απλά πληρεξούσιος ( εμπιστευματοδόχος κατά την νομική ορολογία).

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Τα επίσημα καταστατικά έγγραφα που παρέλαβαν μέσω δικαστικής συνδρομής οι Ελληνικές Αρχές αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd., επιβεβαιώνουν πλήρως την αλήθεια των ισχυρισμών μου ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ενώ εγώ εμφανίζομαι ως κάτοχος των μετοχών για λογαριασμό του, δυνάμει σχέσης εμπίστευσης, όπως προκύπτει από το 1ο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Οι επιλεκτικές και αποσπασματικές διαρροές στοιχείων δικογραφιών, από όπου και αν προέρχονται, έχουν πλέον γίνει στην περίπτωσή μου κανόνας. Ουδείς ενοχλείται ούτε ανησυχεί για το αν αυτές προσβάλλουν τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι επισφαλής η εξαγωγή εύκολων και πρόωρων συμπερασμάτων, χάριν πολιτικής εκμετάλλευσης, με βάση δήθεν επιβαρυντικά, αποσπασματικά όμως, στοιχεία τα οποία ωστόσο πλήρως εξηγούνται από τη σχέση εμπίστευσης.

Μόνον οι δικαστικές Αρχές διαθέτουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση και αυτές αμερόληπτα και νηφάλια θα αποφανθούν αφού ολοκληρώσουν τη συλλογή των αποδείξεων και συναξιολογήσουν και τις δικές μου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή