Επίθεση Τσίπρα στα Σκόπια για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Επίθεση Τσίπρα στα Σκόπια για τα επεισόδια στην Ειδομένη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για τις χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτού του πολιτισμού» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση των Σκοπιανών αστυνομικών εναντίον των προσφύγων στην Ειδομένη.

Στην συνέχεια τόνισε ότι περιμένει να δει τη στάση του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας αν έχουν να πουν κάτι γι αυτές τις συμπεριφορές.

Για την δράση κάποιων ΜΚΟ τόνισε: «Πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών μας, βρίσκουμε απέναντί μας ορισμένες ΜΚΟ που προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ειδομένη, αδιαφορώντας για το συμφέρον τους» δήλωσε. «Ορισμένες από τις οργανώσεις αυτές προσπαθούν να πάρουν κονδύλια παρά να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.  Το κλείσιμο των συνόρων είναι μια πραγματικότητα που η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει, και κάνει αγώνα δρόμου να πείσει τους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να περάσουν και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας".

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης  που τονίζει ότι η Κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη είπε ότι «η ελληνική πολιτεία είναι στα πέντε νησιά που δημιούργησε 8.000 θέσεις φιλοξενίας, στις χιλιάδες θέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης προσφύγων που δημιούργησε, αλλά και στα 90.000 γεύματα ημερησίως που δημιούργησε στους πρόσφυγες». Αυτές οι δηλώσεις δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό»..

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή