Τελευταίο «αντίο» στον Γ. Αγγέλου από Ν.Δ. και Κ. Καραμανλή

Τελευταίο «αντίο» στον Γ. Αγγέλου από Ν.Δ. και Κ. Καραμανλή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «αντίο, φίλε» του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και το «όλον» της Κεντροδεξιάς, που έσπευσε να συλλυπηθεί τη σύζυγό του Αλεξάνδρα και τα παιδιά του Αγγελο και Δημήτρη, συνόδευσαν χθες τον Γιάννη Αγγέλου στην τελευταία του κατοικία, έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να εκφωνήσει ο ίδιος τον επικήδειο για τον στενό συνεργάτη και φίλο του, σκιαγραφόντας όχι μόνον τον χαρακτήρα του («σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας, με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου»), αλλά και στέλνοντας ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για την υπόθεση Βατοπεδίου, που «στιγμάτισε» την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. «Φίλε, σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες… γιατί ήσουν το φως, και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, σε μία προσωπική αλλά, ταυτόχρονα, και πολιτική απάντηση για μία υπόθεση που συγκλόνισε την κυβέρνησή του από το 2008.

Στην εξόδιο ακολουθία για τον Γ. Αγγέλου, που τελέστηκε χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου στον Αγ. Διονύσιο, το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος, ο Αντ. Σαμαράς, το σύνολο σχεδόν της Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά και στελέχη εκτός κόμματος, όπως ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος και ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή