Σφοδρή κριτική αντιπολίτευσης για την διακοπή των διαπραγματεύσεων

Σφοδρή κριτική αντιπολίτευσης για την διακοπή των διαπραγματεύσεων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ειρωνικές ανακοινώσεις και δυσοίωνες προβλέψεις σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το ναυάγιο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις. «Το “αύριο κλείνουμε την συμφωνία” έχει γίνει πια το πιο σύντομο ανέκδοτο», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν διδάχθηκε, ως φαίνεται, από την καταστροφική εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος, χωρίς στρατηγική, χωρίς σχέδιο», προσέθεσε το κόμμα της κ. Γεννηματά και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταλάβει ότι «η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς και ακροβασίες στο κενό». Επιπλέον, στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθύμιζαν μια φράση του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, που μόλις προ διμήνου είχε πει ότι αν παραταθεί η διαπραγμάτευση τον Απρίλιο ή τον Μάιο «καήκαμε», και αναρωτιόνταν αν έχει και σήμερα την ίδια άποψη, καθώς δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του.

«Από τα ίδια τα γεγονότα πια αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έφθασε με δική της ευθύνη να διαπραγματεύεται σε ασφυκτικά περιθώρια και με την πλάτη στον τοίχο», σχολίασε το Ποτάμι, το οποίο επίσης καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού. «Ακόμη και η κόντρα με το ΔΝΤ, πέραν των επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων, το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να φέρει τους Ευρωπαίους εταίρους πιο κοντά στις θέσεις του Ταμείου και αποξένωσε τον μοναδικό σύμμαχο που είχαμε στο ζήτημα του χρέους», επισήμανε το Ποτάμι, προβλέποντας ότι, «όπως τον Δεκαπενταύγουστο η Βουλή ψήφιζε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα, τώρα φαίνεται ότι πασχαλιάτικα θα ψηφίζει το νέο πακέτο μέτρων, αν δεν πιάσουμε ξανά καλοκαίρι».

Ακόμη πιο μαύρες προβλέψεις έκανε το ΚΚΕ, το οποίο, αφού τόνισε ότι «η πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι αγωνία του λαού», προεξόφλησε ότι οποιαδήποτε συμφωνία «θα σημάνει αυτόματα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες των πολιτών και νέα προνόμια για το κεφάλαιο». Ο Περισσός χαρακτήρισε επιπλέον «προκλητική κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το “καλό” μνημόνιο της Ε.Ε. και το “κακό” του ΔΝΤ», καθώς, όπως υπογράμμισε, «από κοινού Ε.Ε. – ΔΝΤ – κυβέρνηση σχεδιάζουν το νέο σκληρό πακέτο μέτρων».

Τέλος, η Ενωση Κεντρώων εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση τελικά θα πει “ναι σε όλα” τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα», και ο κ. Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ψήγμα αναπτυξιακής πρότασης, κατήγγειλε ότι «ο ερασιτεχνισμός και η ιδεοληψία οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή