Ν.Δ.: Φθηνή προπαγάνδα από Μαξίμου

Ν.Δ.: Φθηνή προπαγάνδα από Μαξίμου

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους και με πάγια κατάληξη την ανάγκη άμεσης διεξαγωγής εκλογών απαντά η Ν.Δ. στη χθεσινή επίθεση του Μαξίμου, το οποίο και κατήγγειλε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται χωρίς προτάσεις και, ουσιαστικά, υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας για ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή, η Συγγρού κάνει λόγο για «φθηνή προπαγάνδα» εκ μέρους της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι οι δήθεν «μονομερείς» ενέργειες της κυβέρνησης, μέσω των δύο νομοσχεδίων που παρουσίασε, δεν συνιστούν παρά «άλλο ένα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα νομοσχέδια είναι ανοικτά σε περαιτέρω συζητήσεις με τους θεσμούς».

Παράλληλα με το αίτημα για κάλπες, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να πείσει και το διεθνές ακροατήριο ότι η Ν.Δ. αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική. «Η Ελλάδα, πάνω απ’ όλα, δικαιούται μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post ο πρόεδρος της Ν.Δ., εκτιμώντας ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών κάθε άλλο παρά απίθανο είναι. Απέναντι στις φωνές για πάση θυσία διατήρηση της πολιτικής ομαλότητας στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ως ιδιαιτέρως πιθανή την κατάρρευση εκ των έσω της δικομματικής κυβέρνησης, ενώ σπεύδει να σημειώσει ότι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα έχει σωρεύσει δεινά στη χώρα. «Δεν πιστεύω πως ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα κρατήσει, μπορεί να διαλυθούν ανά πάσα στιγμή», σημειώνει, προκρίνοντας άμεσα εκλογές, καθώς «μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν» είναι η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της Ν.Δ, ο οποίος παράλληλα μεταφέρει στους συνομιλητές του το μήνυμα της προσωπικής αφοσίωσης του ίδιου και της πολιτικής δέσμευσης του κόμματός του στις μεταρρυθμίσεις ως μονόδρομο, προκειμένου «η οικονομία να βρεθεί ξανά στην ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να σταματήσει η φυγή νέων ανθρώπων από την Ελλάδα, που σήμερα αναζητούν εργασία στο εξωτερικό».

Η βασική εκτίμηση στο επιτελείο της Συγγρού είναι ότι ο κ. Τσίπρας δραματοποιεί την κατάσταση, ώστε, ακόμη και αν δεν επιτύχει μία καλύτερη συμφωνία –ιδανικά χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ– να επιβεβαιώσει την εικόνα του σκληρού εθνικού διαπραγματευτή για να βελτιώσει την πληγείσα ηγετική του εικόνα. «Οσα γίνονται με την αξιολόγηση έχουν θεατρικά χαρακτηριστικά σαν αυτά που ζήσαμε πέρυσι, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τη μεταστροφή της σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις της, αλλά το πακέτο μέτρων 5,5 δισ. δεν κρύβεται», σχολίασε (90,1) ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης.

Την ίδια, όμως, στιγμή, δεν αποκλείουν –κάθε άλλο– τα γεγονότα να αποκτήσουν δική τους δυναμική. Υπό την έννοια αυτή, το αίτημα για εκλογές δεν έχει στόχο μόνον να εκφράσει μια σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης ή να επιτρέψει στη Ν.Δ. να «καρπωθεί» μια εκλογική εξέλιξη, αλλά και να αποκλείσει προκαταβολικά κάθε ενδεχόμενο «ενδιάμεσης» λύσης (κυβέρνηση συνεργασίας με άλλους εταίρους, κυβερνητικό σχήμα «εθνικού σκοπού») που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να αναζητηθεί.

«Σύγχυση»

Παράλληλα, κλιμακώνεται και ο επιμέρους αντιπολιτευτικός λόγος του κόμματος. Κοινή συνισταμένη αποτελεί η λέξη «σύγχυση» σε ό,τι αφορά τις επιλογές της κυβέρνησης. Τη χρησιμοποίησε τόσο ο συντονιστής Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, αναφορικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όσο και οι κ. κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, Κ. Αχ. Καραμανλής και Αννα Ασημακοπούλου σε ερώτηση που κατέθεσαν για τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο πακέτο Γιούνκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή