Οι offshore στο Λονδίνο και η απάντηση Καμμένου

Οι offshore στο Λονδίνο και η απάντηση Καμμένου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ίδρυσης εταιρειών στη Βρετανία από τον πατέρα του, λίγες ημέρες πριν εκείνος πεθάνει, τον Φεβρουάριο του 2016, προχώρησε χθες ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι αφορούν την επανανηολόγηση και πώληση του «περίφημου» σκάφους αναψυχής που είχε αποτελέσει αιτία πολιτικών τριβών κάποια χρόνια νωρίτερα.

Απαντώντας σε δημοσίευμα διαδικτυακής πύλης, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για συνέχεια της προ ετών επίθεσης «ακόμη και στον νεκρό πατέρα μου, παρότι δικαιώθηκε από όλες τις Αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, για το περίφημο σκάφος αναψυχής που κατείχε, δήλωνε και φορολογείτο στην Ελλάδα επί χρόνια», επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει δηλωμένη έδρα και ιδιοκτήτη στη Γλυφάδα (σ.σ. αρχικώς τον πατέρα του κ. Καμμένου και, πλέον, τη μητέρα του) και κατέληξε πως ο ίδιος ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εταιρεία, ενώ και, λόγω του θανάτου, δεν υπήρξε κάποια οικονομική πράξη. «Οπως και κατά την προηγούμενη επίθεση, οι καταδικασθέντες συκοφάντες θα πληρώσουν ξανά», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Καμμένου. Νωρίτερα χθες, διαδικτυακά δημοσιεύματα (Newsbomb) παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για την ίδρυση δύο εταιρειών, εκ των οποίων η μία ανενεργή, με ιδιοκτήτη τον Ηλία Καμμένο, οι οποίες –σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα– συνιστούσαν επί της ουσίας εταιρείες offshore, σε μία περίοδο που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπολύει σκληρές επιθέσεις στη διαπλοκή.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ναι μεν δεν σπεύδει να υιοθετήσει τις καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου, «όπως με τον γνωστό λαϊκισμό και την αμετροέπειά του θα έπραττε ο ίδιος», αλλά καλεί τον υπουργό «να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες… καθώς δεν μπορεί ο αυτοαποκαλούμενος πολέμιος της διαφθοράς και της διαπλοκής να μην προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή