Απορρίπτει σενάρια Οικουμενικής ο Μητσοτάκης

Απορρίπτει σενάρια Οικουμενικής ο Μητσοτάκης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κοινή συνισταμένη τη λέξη «ασφυξία» η Ν.Δ. επιμένει στους υψηλούς τόνους έναντι της κυβέρνησης, σε αυτό το πολιτικό γαϊτανάκι αντιπαράθεσης που ξεκίνησε λίγες μόνον ημέρες μετά την ανάληψη της γαλάζιας ηγεσίας από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη και κλιμακώνεται σε ένταση όσο το πολιτικό σκηνικό μοιάζει ρευστό και απρόβλεπτο.

Το Μαξίμου ανακάλυψε διγλωσσία σε μία αναφορά του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, στη Washington Post, ότι θα αποδεχόταν ένα σημαντικό τμήμα των διαρθρωτικών αλλαγών που ζητεί το ΔΝΤ προκειμένου να στοιχειοθετήσει το νέο δίπολο «νεοφιλελεύθερης δεξιάς» και «κοινωνικά ευαίσθητης αριστεράς», με τη Συγγρού να χαρακτηρίζει τουλάχιστον «προκλητικό να μιλούν για διγλωσσία αυτοί που υπογράφουν διακήρυξη κατά της λιτότητας και την ίδια ώρα φέρνουν μέτρα 5,5 δισ.».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να αναδείξει τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση, έχοντας ως παράδειγμα και την πτώχευση αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών. «Τα ψέματά τους κοστίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουν, χιλιάδες ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, εκατομμύρια ανθρώπους που ήδη ασφυκτιούν και αγωνιούν για την επερχόμενη φοροκαταιγίδα» ήταν το σχόλιο της Συγγρού, ενώ σε παράλληλο χρόνο οι δύο αρμόδιοι συντονιστές της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας και Ολγα Κεφαλογιάννη, σε ανακοίνωσή τους, καλούσαν τον κ. Δημ. Μάρδα να δοκιμάσει να πει όσα ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία… φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με πέρυσι», στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους και στους ανέργους.

Μόνιμη επωδός των γαλάζιων στελεχών (σ.σ. που χρησιμοποιείται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είναι η προτροπή «φύγετε!», η παραίτηση δηλαδή της κυβέρνησης και η πρόκληση εκλογών. Στη Ν.Δ. σχολιάζουν τα διεθνή δημοσιεύματα περί του κινδύνου πολιτικής αποσταθεροποίησης, αφενός σημειώνοντας ότι η όποια αστάθεια οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, αφετέρου υπογραμμίζοντας ότι ακόμη κι αν το ενδιαφέρον των εταίρων επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «η Ν.Δ. δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει μία κυβέρνηση που κάθε ημέρα σωρεύει μεγαλύτερο κόστος στην ελληνική κοινωνία».

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αποκρούουν εξάλλου και τους υπαινιγμούς ότι το εμφατικό αίτημα για εκλογές έχει ως τελικό στόχο να αποτρέψει το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων. «Αυτή την προοπτική την έχει ήδη “σκοτώσει” ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού, υπενθυμίζοντας ότι «σε κάθε ευκαιρία, το Μαξίμου επιλέγει να πολώνει και να διχάζει». Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι κυρίαρχη άποψη είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την παραμονή του στην εξουσία, αυξάνεται ο αριθμός των γαλάζιων που δεν αποκλείουν ραγδαίες εξελίξεις ακόμη και πρόωρες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή