ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι χωρίς συμμετοχή Γ. Παπανδρέου

ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι χωρίς συμμετοχή Γ. Παπανδρέου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου και του κινήματός του ανακοινώθηκε χθες –και επισήμως– η σύνθεση της πολυσυζητημένης επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού. Ο πρώην πρωθυπουργός, όχι μόνον δεν απεδέχθη τη σχετική πρόσκληση, αλλά συνεργάτες του καταλόγισαν ευθέως στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι μεθόδευσαν την εξαίρεση του ΚΙΔΗΣΟ, γεγονός που, όπως υποστήριζαν, «δεν θα το πληρώσουν πολιτικά μόνον οι ίδιοι, αλλά και ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος».

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο, και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πλευρές χθες επιχειρούσαν να αλληλοεπιρρίψουν ευθύνες για τη μη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου. Στη Χαρ. Τρικούπη εξέφραζαν την απορία τους για την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού, και τόνιζαν ότι οι δύο θέσεις που του δόθηκαν στην 31μελή επιτροπή πλεονάζουν του ποσοστού που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι θα έχουν μόνον από τέσσερις εκπροσώπους. Η πλευρά Παπανδρέου, ωστόσο, έσπευδε να διευκρινίσει ότι δεν ήταν ο αριθμός των δύο μελών που προκάλεσε αυτή την εξέλιξη, αλλά η «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήριζαν, συμπεριφορά που επέδειξε απέναντί του κυρίως η Φώφη Γεννηματά. «Eίχε δεσμευθεί ότι θα προηγηθεί συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις του πριν από τη συγκρότηση της επιτροπής. Το γεγονός ότι στο ΚΙΔΗΣΟ πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες όχι μόνον τη συγκρότηση της επιτροπής αλλά ακόμη και τη σύνθεσή της, επιβεβαιώνει ότι η κ. Γεννηματά και ο κ. Στ. Θεοδωράκης δεν ήθελαν τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου, εξ ου και αποπειράθηκαν να τον απαξιώσουν, υπονομεύοντας τη συμμετοχή του».

Στο ερώτημα «τι θα κάνει στο εξής το ΚΙΔΗΣΟ;», η απάντηση των συνεργατών του κ. Παπανδρέου ήταν ότι όχι μόνον θα συνεχίσει τις πολιτικές δραστηριότητές του αλλά ότι θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. «Και τότε θα δούμε ποιος έκανε λάθος», έλεγαν, προβλέποντας επιπλέον ότι η απουσία του ΚΙΔΗΣΟ από την επιτροπή θα επιφέρει νέα ρήγματα στο «εναπομείναν ΠΑΣΟΚ» και ότι επιπλέον θα απελευθερώσει δυνάμεις του Ποταμιού προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ανακοινώθηκε η 29μελής επιτροπή

Ολα τούτα έμελλε, βέβαια, να επισκιάσουν την ταυτόσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με τα ονόματα της επιτροπής που, τελικά, θα είναι 29μελής. Τα όνοματα που θα τη στελεχώσουν είναι τα εξής: Αρ. Αϊβαλιώτης, Γρ. Αλεξόπουλος. Γ. Βαρδακαστάνης, Ν. Διακουλάκης, Π. Βλάχος, Γ. Δατσέρης, Αθ. Δρέττα, Ν. Κανελλόπουλος. Β. Καπετανγιάννης, Γ. Κωνσταντάτος, Γ. Μαργαρίτης, Θοδ. Μαργαρίτης, Γ. Μαστρογεωργίου, Γ. Μεϊμάρογλου, Λίνα Μενδώνη, Κ. Μπιτζάνης, Απ. Πάνας, Λ. Παπαγιαννάκης, Ανδ. Παπαδόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Γ. Πούπκος, Π. Ραβάνης, Μαρία Στρατηγάκη, Γ. Τούντας, Γ. Τσαμουργκέλης, Δ. Τσιόδρας, Ν. Τσούκαλης, Ευθ. Φωτεινός και Μ. Χρηστάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή