Διπλή επίθεση για τον ΦΠΑ 24%

Διπλή επίθεση για τον ΦΠΑ 24%

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανή ανικανότητα στην κυβέρνηση και προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταλόγισαν χθες η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την είδηση της νέας αύξησης του ανώτατου συντελεστή του ΦΠΑ. «Ο λογαριασμός που έρχεται έχει εκδότη τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου και ΦΠΑ 24%, καθώς ο κ. Τσίπρας είναι “συνεπής”. Δεν λερώνει τα χέρια του με περικοπές δαπανών, γιατί τις απεχθάνεται», κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για «οικονομικούς φωστήρες που περιμένουν αύξηση εσόδων, καθώς, παρά το ακριβό φροντιστήριο, δεν έμαθαν ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία». Μάλιστα το Ποτάμι αρχίζει το Σαββατοκύριακο σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στη Σύρο, προκειμένου να κάνει ευρύτερα γνωστές τις αντιπροτάσεις του για τη μείωση των άχρηστων κρατικών δαπανών, σε αντικατάσταση των φόρων που επιλέγει η κυβέρνηση.

Οξύτατη κριτική δέχθηκε ο κ. Τσίπρας και για το μεταναστευτικό, καθώς η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε χθες το λιμάνι του Πειραιά όπου «διαμένουν» οι πρόσφυγες. Αφού χαρακτήρισε «ντροπή για την Ελλάδα» τις συνθήκες που επικρατούν, κάλεσε την κυβέρνηση «να διαχωρίσει, επιτέλους, τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες και να τους δώσει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου», και τόνισε ότι «η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό αλλά το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου και τον ίδιο, βέβαια, τον πρωθυπουργό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή