Βουλή: Το απόγευμα η έγκριση εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Βουλή: Το απόγευμα η έγκριση εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευρύτατη πλειοψηφία, αν όχι ομοφωνία, η Βουλή αναμένεται αργότερα σήμερα το απόγευμα να εγκρίνει την πρόταση της συγκυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε πως την ψηφίζει.

Ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση στέκεται έντονα επικριτικά έναντι της δικομματικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως η κίνησή της δεν είναι «αθώα»: στόχο έχει, όπως τονίστηκε, να αποπροσανατολίσει την Κοινή Γνώμη έναντι των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων, όπως είναι οι αρνητικές εξελίξεις στην Οικονομία και οι εκρηκτικές διαστάσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Η συζήτηση εξελίσσεται από το πρωί με εξαιρετικά ελλιπή παρουσία των βουλευτών, ενώ στην διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Από τις πρώτες τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων διαφαίνεται η διάθεση όλων των πλευρών, αν και επί της ουσίας συμφωνούν για τη σύσταση μιας τέτοιου χαρακτήρα εξεταστικής επιτροπής, να συγκρουστούν μετωπικά – δίνοντας έτσι πρόγευση του κλίματος εντός του οποίου θα διεξαχθούν τόσο ο πολιτικός διάλογος της επομένης περιόδου, όσο και οι εργασίες της εν λόγω Επιτροπής.

«Στείρα και πρακτορικού τύπου η αντίληψη των πραγμάτων που έχει η ΝΔ» είπε ο Σπ. Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ).

Τεράστια τα κενά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δ.Καμμένος (ΑΝΕΛ).

«Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια. Εμείς λέμε ναι, φως παντού, αλλά όχι διαφάνεια α λα καρτ» τόνισε η Νίκη Κεραμέως (ΝΔ).

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου επιτέθηκε κατά πάντων: κομμάτων, ΜΜΕ, προσφύγων. «Θα ρίξουμε μαύρο σε όλα τα κανάλια μέσα σε μία ημέρα» συμπλήρωσε ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Για «τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς της συγκυβέρνησης που οδηγούν τη χώρα σε μεγάλο αδιέξοδο» έκανε λόγο ο Ι.Κουτσούκος (Δημ. Συμπαράταξη).

«Παρότι δεν έχουμε αυταπάτες για τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής, λέμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να γίνει», ανέφερε από την πλευρά του ο Ν.Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).

«Η διαδικασία έχει σχέση με τα επικοινωνιακά ζόρια και τα ανακυκλούμενα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης», σημείωσε ο Κ. Μπαργιώτας (Ποτάμι).

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή