Συζήτηση Ομπάμα – Μέρκελ για την Ελλάδα

Συζήτηση Ομπάμα – Μέρκελ για την Ελλάδα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θα βρεθεί στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ την επόμενη Κυριακή στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για το προσφυγικό ζήτημα και η αμερικανική πλευρά θέλει να θέσει ως θέμα τη συνεργασία με την Ελλάδα και τη βοήθεια που χρειάζεται η χώρα για την καταγραφή και τη φιλοξενία των προσφύγων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα του Λευκού Οίκου Τσαρλς Κάπτσαν, η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπέρογκο βάρος και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Στη συζήτηση θα τεθεί επίσης η συμφωνία με την Τουρκία και η συνδρομή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αποτελεσματική εφαρμογή της. Ο πρόεδρος Ομπάμα θα θέσει επίσης στην καγκελάριο Μέρκελ την ανάγκη σχεδιασμού ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή