ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαπέν: Εις βάρος Ελλάδας και δανειστών οι καθυστερήσεις

gre1613336_25427590

Σε «πολύ καλό κλίμα» έγινε, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν στην Ουάσιγκτον.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Σαπέν διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ  – Γερμανία – Ελλάδα».

Επισήμανε ακόμη ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας αλλά και σε βάρος των δανειστών.

Σε ό,τι αφορά το χρέος και σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Σαπέν επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

Σημειώνεται ότι, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα έχουν συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των ΗΠΑ Τζακ Λιου, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί και με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.