Κυρ. Μητσοτάκης: Ξαναζούμε το 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Ξαναζούμε το 2015

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφ’ όλης  της ύλης κριτική στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε ότι μετατρέπει, με πράξεις και παραλείψεις του, την Ελλάδα σε Μπανανία (Banana Republic), άσκησε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή νέα κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεδίωξε να αποδομήσει σημείο προς σημείο την τακτική του κ. Τσίπρα, όχι μόνον στο επίδικο ζήτημα των δανείων ΜΜΕ και κομμάτων αλλά στο σύνολο των ανοιχτών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, καταλήγοντας με την επανάληψη του αιτήματος για εκλογές που, όπως είπε, είναι οι μόνες που «μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η πατρίδα μας».

Προκαλώντας διαρκώς τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί και την πρόταση της Ν.Δ. για τη συγκρότηση Εξεταστικής σχετικά με όσα οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και το τρίτο μνημόνιο, κάτι που προφανώς ο πρωθυπουργός δεν έπραξε, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης δεν είναι η διαφάνεια, την οποία άλλωστε δεν υπηρετεί προσπαθώντας να «κλείσει» άρον άρον υποθέσεις όπως ενδεικτικά αυτές που αφορούν τους κ. Αλ. Φλαμπουράκη και Γ. Σταθάκη, αλλά τακτικισμοί με αποκλειστικώς επικοινωνιακές επιδιώξεις. «Θέλετε να στρέψετε το ενδιαφέρον αλλού, μακριά από την ασφυξία που οι πολιτικές σας έχουν προκαλέσει, θέλετε να κρύψετε την απουσία του κράτους από τον λασπότοπο της Ειδομένης και τη φαβέλα του Πειραιά», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του κόμματός του.

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., η χθεσινή Εξεταστική αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των επικοινωνιακών τεχνασμάτων της κυβέρνησης, όπως άλλωστε και η «καραμέλα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης». «Τη μία ανακοινώνετε ότι θα κατατεθούν μονομερώς νομοσχέδια και την επομένη εκδίδετε δελτία Τύπου που λένε ότι αυτά θα τροποποιηθούν σε συνεννόηση με τους θεσμούς… Το έργο αυτό δεν κόβει πια εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι μόνοι θεατές είναι πλέον οι βουλευτές της πλειοψηφίας που θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

«Η δική μας Εξεταστική θα ήταν χρήσιμη και επίκαιρη για έναν ακόμη λόγο, για να μάθουν οι πολίτες τι πραγματικά σκέφτεστε και σήμερα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας συχνά τις αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και τις παρεμβάσεις του προέδρου της Βουλής για την «προστασία» του. «Ξαναζούμε το 2015, δεν μαθαίνετε τίποτε από τα λάθη σας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνοντας με δριμύτητα τους χειρισμούς γύρω από την υποκλαπείσα συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου που, όπως είπε, επιδεινώνουν τη θέση της χώρας και «προκάλεσαν μία απαντητική επιστολή (σ.σ.: Λαγκάρντ) πρωτοφανή για τα δεδομένα της διεθνούς διπλωματίας».

Για την υπόθεση των δανείων, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τα «διαχρονικά κακώς κείμενα του πολιτικού συστήματος», υπενθύμισε αναλυτικά τα μέτρα που έχει λάβει, ήδη, για την εξυγίανση των οικονομικών της Ν.Δ. και κατέληξε ότι «η Ν.Δ. δεν έχει τίποτε να φοβηθεί». Ο άσος στο μανίκι του κ. Μητσοτάκη, που προκάλεσε εμφανή εκνευρισμό στους βουλευτές της συμπολίτευσης, αφορούσε έγγραφο αίτημα από το 2010, όταν δηλαδή η χώρα είχε μπει ήδη στο σπιράλ της κρίσης, του κ. Τσίπρα προς τράπεζα για επιπλέον δάνεια προς το κόμμα του, που τότε είχε μονοψήφια ποσοστά. Ενδιαφέρον είχε η επισήμανση του κ. Τσίπρα, προς τη διοίκηση της τράπεζας, ότι για τη χορήγηση του δανείου θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη θεώρηση που να μην περιορίζεται αποκλειστικά σε οικονομικά κριτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή