«Υπερδανεισμός και από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπερδανεισμός και από τον ΣΥΡΙΖΑ»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επισήμανση ότι υπήρξε υπερδανεισμός των κομμάτων και ότι το φαινόμενο αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβαν στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι τα κόμματά τους είναι απολύτως «καθαρά» ως προς την οικονομική διαχείριση, ενώ παράλληλα άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση και για τις επιλογές της σε άλλα μεγάλα ζητήματα της συγκυρίας.

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να κρύψουμε. Εχει αξία η συζήτηση, για να ξεχωρίσουμε μύθους από αλήθεια. Πρέπει να δώσουμε καθαρές απαντήσεις στον λαό», τόνισε η κυρία Γεννηματά. Αναφερόμενη στα του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το 60% της επιχορήγησης που λαμβάνει ετησίως «πηγαίνει στις τράπεζες για αποπληρωμή δανείων». Για να συμπληρώσει πως ταυτόχρονα περιορίστηκαν τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 96%, ενώ ολοκληρώθηκε και ανεξάρτητος οικονομικός έλεγχος του κομματικού ταμείου. «Να κάνουν όλα τα κόμματα έλεγχο από ανεξάρτητες εταιρείες, και τότε ας ξαναμιλήσουμε», τόνισε.

Ανάμεσα σε άλλα, δε, αφού επαναδιατύπωσε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας σε βάθος χρόνου και όχι για επιλεκτικές περιόδους, πρότεινε και τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με στόχο τη συμφωνία επί μιας πρότασης-πλαισίου που θα πρέπει να υιοθετηθεί «από αυτήν τη Βουλή» για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο κ. Θεοδωράκης, από τη δική του πλευρά, τόνισε ότι το Ποτάμι έχει δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα αναφορικά με τα οικονομικά του κόμματος. Για να προσθέσει: «Απάντηση για δάνεια των κομμάτων, συνολική και επίσημη, δεν έχει δοθεί. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται προ και μετά κρίσης». Και συνέχισε: «Θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία από κόμματα για τα ποσά των δανείων και πού πήγαν τα χρήματα. Η δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια και καταλογισμό ατομικής ευθύνης και ποινές. Δεν είναι μόνο τα δάνεια, αλλά και οι επιχορηγήσεις. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή