Στ. Θεοδωράκης: «Οχι» σε εκλογές πριν την αξιολόγηση

Στ. Θεοδωράκης: «Οχι» σε εκλογές πριν την αξιολόγηση

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν γίνει η αξιολόγηση. Με κανέναν τρόπο. Τα 5,7 δισ. που είναι να πάρουμε μας είναι απαραίτητα, άρα δεν μπορεί να παίξει κανείς με αυτή τη συμφωνία», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης στο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Θεοδωράκη μετά την αξιολόγηση που περιμένουμε «για να μπουν στα ταμεία, τα λεφτά» που μας έχουν υποσχεθεί οι εταίροι μας, πρέπει «να βρούμε εναλλακτικές λύσεις γιατί η κυβέρνηση έχει αποτύχει και δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι».

Υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ο κόσμος ψάχνει για αρχηγό και για κόμματα που θα συνεργαστούν, σημειώνοντας ότι το ΠΟΤΑΜΙ δεν μπορεί να απέχει από αυτή τη διαδικασία. «Πρέπει να είμαστε παρόντες με προτάσεις, με συμφωνία επί των αλλαγών και επί των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα».

Σχολιάζοντας το κάλεσμα συνεργασίας του αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη εξέφρασε την θέση ότι μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση. «Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές. Οι λύσεις των άκρων δεν έχουν βοηθήσει τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά .

O επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ λέγοντας: «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι τίποτα να πας από το 23% στο 24% στο ΦΠΑ». Συνέκρινε δε, την κατάσταση με τον αρσιβαρίστα Πύρρο Δήμα ο οποίος σήκωνε κάποια συγκεκριμένα κιλά όπως και κάθε άλλος που σηκώνει πχ. «300 κιλά και δεν μπορεί να σηκώσει ένα κιλό παραπάνω, όπως δεν μπορεί να σηκώσει 1% παραπάνω στον ΦΠΑ η ελληνική κοινωνία». Επισήμανε ότι δεν αντέχουν άλλα βάρη οι μικρομεσαίοι και ότι παραμένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες, «Δεν πληρώνουν αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, αυτοί που έχουν τρόπο να ξεφεύγουν πάντα.». Ο κ Θεοδωράκης έκανε αναφορά στην εκστρατεία του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!» υπογραμμίζοντας ότι: «Η μόνη λύση είναι να κόψουμε τις σπατάλες και ότι είναι πολύ πιο εύκολο πάντα να προσθέτεις ένα φόρο, παρά να κόβεις μια σπατάλη.

Ανακοίνωσε ότι το ΠΟΤΑΜΙ με μια επιστημονική ομάδα έχει μια τεκμηρίωση για το πως «η χώρα μπορεί να εξοικονομήσει 3,5 δισεκατομμύρια». Έχουμε, πρόσθεσε, προτάσεις για πολύ μικρά και πολλά και μεγάλα ζητήματα, όπως τα χρήματα για ενοίκια, όπου το ελληνικό δημόσιο «σπαταλάει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια για ενοίκια, ενώ τα κτίρια του, τα λυμαίνονται κάποιοι με φτηνό κόστος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή