Spiegel: Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και ο χρόνος τελειώνει

Spiegel: Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και ο χρόνος τελειώνει

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και ο χρόνος εξαντλείται» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η Αθήνα προσφέρει παραχωρήσεις προς τους πιστωτές».

Το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για τα νέα μέτρα λιτότητας ύψους 3 δισ. ευρώ που προτείνουν οι δανειστές.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από το συνολικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει, επίσης, την ελάφρυνση του χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση με τις προτάσεις της, είναι προφανές ότι θέλει να φέρει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις» προσθέτει.

«Χωρίς συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές θα σταματήσει η ροή χρημάτων στα ελληνικά ταμεία. Η Ελλάδα χρειάζεται να εκταμιεύσει 5,4 δισεκ. ευρώ (…) Ο χρόνος εξαντλείται: Τον Ιούλιο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξυπηρετήσει δισεκ. ευρώ χρεών» προειδοποιεί το Der Spiegel.

«Ένα θετικό αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) συνιστά προαπαιτούμενο για τις μετέπειτα συζητήσεις για την απομείωση του χρέους» τονίζεται στο άρθρο, υπενθυμίζοντας τη στάση του ΔΝΤ υπέρ της ελάφρυνσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή