Παραίτηση της κυβέρνησης ζητεί η κ. Γεννηματά

Παραίτηση της κυβέρνησης ζητεί η κ. Γεννηματά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση της κ. Φώφης Γεννηματά ότι «η μοναδική ελπίδα πλέον είναι η παραίτησή τους», αποτελεί και πρακτικά την αποτύπωση της σκληρής αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης και, ουσιαστικά, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. «Η ανικανότητα της κυβέρνησης κάθε μέρα δημιουργεί νέα μέτωπα», κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι αποδεικνύεται πια ότι «η απελπισία είναι το μοναδικό όπλο μιας κυβέρνησης που εξήγγειλε την ελπίδα».

Οι δηλώσεις Μουζάλα

Αφορμή για την επίθεση της Χαρ. Τρικούπη ήταν οι νέες δηλώσεις του κ. Ιωάννη Μουζάλα για το προσφυγικό. «Στην Ειδομένη, σύμφωνα με τον υπουργό Μουζάλα, η κυβέρνηση περιμένει “να ωριμάσει η απελπισία”, για να δοθεί “μορφή στο χάος”», επισήμανε η Χαρ. Τρικούπη, θέτοντας ρητορικά το ερώτημα αν, τελικά, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να προκαλέσει σε όλους το αίσθημα της απελπισίας. «Αν αυτό είναι το σχέδιο, μπορούμε να πούμε ότι έχει ήδη αποτελέσματα», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι, εκτός από τους πρόσφυγες, απελπισμένοι είναι ήδη και όσοι θέλουν να στείλουν τα προϊόντα τους σιδηροδρομικώς, οι κάτοικοι των νησιών, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για άσυλο και, βέβαια, οι κρατούμενοι που περιμένουν την επιστροφή τους στην “ασφαλή” Τουρκία. Προφανώς και ο υπουργός Μετανάστευσης έχει απελπιστεί, χαμένος στον κυκεώνα των αμέτρητων συντονιστικών οργάνων της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στρατηγικά λάθη στη διαπραγμάτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους, διακρίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Οπως και το 2015, δεν έκλεισε και δεν κλείνει την αξιολόγηση έγκαιρα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να προστίθενται νέα μέτρα και να φθάνει η χώρα χωρίς χρήματα, με την πλάτη στον τοίχο, στο σημείο με τη χειρότερη διαπραγματευτική θέση», δήλωσε (ΕΡΤ).

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο στην ιστοσελίδα του ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. «Η μόνη θεμιτή λύση είναι η αλλαγή κυβέρνησης με τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι η αλλαγή καθεστώτος. Ας συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, το διακύβευμα, ώστε να αναγκαστούν όσοι παίζουν εν ου παικτοίς να σταματήσουν», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος στο εκτενές άρθρο του αναφέρεται στην πορεία των πολιτικών διαχείρισης του δημοσίου χρέους από το 2011 και έπειτα, και στις κυβερνητικές διαδρομές από τον Ιούλιο του 2015 έως σήμερα. Ο κ. Βενιζέλος περιγράφει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως εργαλείο παραμονής «συγκεκριμένης ομάδας στην εξουσία» και τονίζει ότι, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που θα επισωρεύσει στη χώρα νέο επεισόδιο ρήξης με την Ε.Ε., θα προκαλέσει ανοικτά και «ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, καθώς τέτοιες ρήξεις δεν γίνονται με συμβατικές δημοκρατικές και δικαιοκρατικές διαδικασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή