Bild: Νέα έκκληση βοήθειας από Τσίπρα

Bild: Νέα έκκληση βοήθειας από Τσίπρα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της Αγκελα Μέρκελ, ώστε οι δανειστές να αμβλύνουν τις πιέσεις τους προς τον ίδιο, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild ότι ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Γερμανίδα καγκελάριο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν προχθές, επικαλούμενος ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για επιπλέον μέτρα.

«Νέα έκκληση βοήθειας από την Αθήνα: στη διαμάχη για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Για άλλη μια φορά! Οπως κάθε φορά όταν στενεύουν τα περιθώρια», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Η εφημερίδα επικαλείται «το περιβάλλον του Ελληνα πρωθυπουργού», για να σημειώσει ότι «ο Τσίπρας παρακάλεσε ρητά τη Μέρκελ να αμβλύνουν οι δανειστές τις πιέσεις προς την Ελλάδα. (…) Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης επικοινωνίας, ο Τσίπρας εξήγησε ότι ήδη δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία στο ίδιο του το κόμμα και στη Βουλή για μεταρρυθμίσεις, πόσω μάλλον για επιπρόσθετες». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «αποκόμισε την αίσθηση ότι η Μέρκελ φάνηκε να αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να δείχνει κατανόηση για τη θέση του».

Η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα κάνει αναφορά στις διαφορετικές απόψεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος, και υποστηρίζει ότι αν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, «η συνολική διάσωση της Ελλάδας θα ήταν άκυρη, διότι στη σχετική συγκατάθεσή της στο τρίτο πακέτο βοήθειας, το φθινόπωρο του 2015, η γερμανική Βουλή είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει, τότε η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να αποφασίσει εκ νέου, ή το πακέτο βοήθειας θα ακυρωνόταν. Η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε εν ριπή οφθαλμού. Αυτό θα οδηγούσε άμεσα στο Grexit, την έξοδο από το ευρώ», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή