«Πρεμιέρα» για Επιτροπή Διαλόγου

«Πρεμιέρα» για Επιτροπή Διαλόγου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την εκλογή επταμελούς Συντονιστικής Γραμματείας συνεδρίασε χθες το απόγευμα για πρώτη φορά η Επιτροπή Διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Η γραμματεία θα αποτελείται από τους κ. Αρ. Αϊβαλιώτη, Γιάννη Δατσέρη, Θεοδ. Μαργαρίτη, Γιάννη Μεϊμάρογλου, Γιάννη Τσαμουργκέλη, Δημήτρη Τσιόδρα και Γιάννη Τούντα. Η συνεδρίαση έγινε σε καλό κλίμα και η 29μελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία, κατέληξε σε ορισμένα μίνιμουμ συμπεράσματα για τις κοινές απόψεις που έχουν τα συγκεκριμένα κόμματα και οι σχηματισμοί της Κεντροαριστεράς.

Αναδείχθηκε ιδιαιτέρως ο προοδευτικός προσανατολισμός της προσπάθειας και έγινε σφοδρότατη επίθεση στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την παράταση της ύφεσης και την επαναφορά της συζήτησης περί Grexit, αλλά και τη «συνεχιζόμενη καταστροφή της μεσαίας τάξης, τη διόγκωση της ανεργίας, τη φυγή ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρήσεων, την ανεξέλεγκτη διόγκωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος λόγω των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών χειρισμών, την αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη». Σκοπός της κινητοποίησης της Κεντροαριστεράς, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, είναι να δημιουργηθούν νέες πλειοψηφίες και να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Τονίστηκε, ακόμη, ότι η απόσταση που χωρίζει την Κεντροαριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια με εκείνη που υπάρχει και με τη Ν.Δ., η οποία περιγράφεται ως συντηρητική παράταξη, δίχως προοδευτικά ερείσματα.

Σε πρακτικό επίπεδο αποφασίστηκε ότι, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, η Επιτροπή θα εισηγηθεί ένα πλαίσιο θέσεων και προτάσεων για την Κεντροαριστερά, ενώ θα διοργανωθούν ανοικτές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή